Počeli radovi

Krenula izgradnja rotora “Marinići 2” kod skretanja za Plodine, moguće gužve

Andrej Petrak

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

Imajući u vidu intenzitet prometa županijskom prometnicom, očekuje se povećana prometna gužva, posebice u jutarnjim i popodnevnim satima te u vrijeme dolaska i odlaska u školu ili posao



VIŠKOVO Zbog izgradnje kružnog raskrižja Marinići 2 kod skretanja za radnu zonu i Plodine, od jučer je uspostavljena privremena regulacija prometa na tom dijelu županijske ceste kroz Viškovo. U idućem razdoblju gradit će se glavni opskrbni vodovod, a u sklopu izgradnje rotora potrebno je prelaganje i zamjena glavnih magistralnih instalacija u trupu županijske ceste, što uključuje vodovod, svjetlovod, telekomunikacijsku mrežu i visokonaponski elektrokabel.


Ujedno će biti izgrađen glavni kanalizacijski kolektor. Planirana je postava semafora na dionici iza skretanja za trgovački centar Lidl do skretanja za naselje Kapiti, odnosno Radnu zonu Marinići. Promet će se voditi naizmjenično uz svjetlosnu regulaciju, jednim kolničkim trakom na duljini od oko 60 metara.


Imajući u vidu intenzitet prometa županijskom prometnicom, očekuje se povećana prometna gužva, posebice u jutarnjim i popodnevnim satima te u vrijeme dolaska i odlaska u školu ili posao. Iz tog razloga, u Općini su odlučili s radovima početi u vrijeme uskrsnih školskih praznika, kako bi se najveći dio toga mogao dovršiti kad roditelji i djeca nemaju potrebu za važnjom do i iz škole. U Općini  mole mještane za razumijevanje i strpljenje.