Mekano Oštro

Kraljevica će idućeg ljeta dobiti novu pješčanu plažu

Biljana Savić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



KRALJEVICA – Kraljevica bi već idućeg ljeta mogla imati lijepu pješčanu plažu. Iako se zove Oštro, bila bi mekana, šljunčana i kao takva bi privukla velik broj kupača. Novim prostornim planom planirano je nasipavanje žala na potezu od rta Lipica do rta Oštro. Prije nekoliko godina od Ministarstva turizma dobiveno je 400 tisuća kuna za uređenje plaže, a projekt uređenja cjelokupne plaže koštat će pet milijuna kuna i vjerojatno će se realizirati kroz dvije faze. Duž cijele plaže bit će obalni put širok 1,5 metara, a plaža će imati razne popratne, i sportsko-rekreativne sadržaje.


Šljunčana, a ne oštra plaža Oštro tek je mali dio četvrtih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Kraljevice koje su podržali svi gradski vijećnici.Plan je izmijenjen u 15 točaka, a najvažnije promjene odnose se na izmjenu koncepta vodoopskrbe i odvodnje, što je bilo nužno kako bi se pripremio projekt Aglomeracija Kraljevica koji će gradu donijeti sustav kanalizacije i vodoopskrbe, uključujući i uređaj za pročišćavanje.

Kako je kazao Dražen Strčić, pročelnik za komunalne djelatnosti u Gradu Kraljevici, riječ je o najvećem projektu u povijesti Kraljevice vrijednom 150 milijuna kuna koji će u najvećoj mjeri financirati EU fondovi.