novo dječje igralište

Jelenje: Bezvremenski djedica ove godine čak dvaput posjetio mališane

Sanja Gašpert

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Nakon izgradnje novog dječjeg igrališta u Velim Dražicama, Općina Jelenje nastavila je s obnovom prostora namijenjenog najmlađima, pa je tako u potpunosti obnovljeno i igralište kod crkve u Jelenju



JELENJE Sveti Nikola ove je godine čak dva puta posjetio jelenjske mališane. U jutarnjim satima blagdana, bezvremenski djedica mališanima je darovao zaista poseban dar – novo dječje igralište kod crkve u Jelenju, kako bi svi ljudi dobre volje mogli uživati družeći se na otvorenom i uz igrala koja zabavu podižu na novu razinu, a pogotovo obiteljima s djecom.


Pedesetak učenika Osnovne škole Jelenje-Dražice stiglo je, unatoč kišnom i hladnom vremenu, pogledati i isprobati novo dječje igralište. Svečanim rezanjem vrpce, uz svetog Nikolu igralište su otvorili načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i njegov zamjenik Dino Piljić, a sve je blagoslovio jelenjski župnik vlč. Ivan Milardović.


– Baš mi je drago da sam stigao u Jelenje. Mnogo toga se za našu »dičicu« napravilo u ovoj godini. Lipa moja dico, ove ste godine bili jako dobri, stoga ste zaslužili novo dječje igralište, kazao je sveti Nikola prilikom svečanog otvorenja, dodajući kako se zahvaljuje Općini Jelenje i načelniku Marčelji koji su inicirali izgradnju i susret te da nije bilo druge nego poslušati dobre ljude iz Jelenja i izgraditi park na ponos mjesta.




Sveti Nikola je svim prisutnima na svečanom otvorenju podijelio i prigodne poklon-pakete te je izrazio nadu da će gotovo svako naselje u jelenjskoj općini dobiti prigodno dječje igralište u budućem razdoblju te svima najavio svoj povratak u sljedećoj godini. Mališani iz OŠ Jelenje-Dražice popularnog su djedicu dočekali i otpratili pjesmom.


Svoje zadovoljstvo novim igralištem, otvorenim upravo na blagdan zaštitnika najmlađih, nije krio ni načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.


– Ovo nam je već drugo dječje igralište koje smo izgradili u posljednjih šest mjeseci, a izuzetno mi je drago da nas je svojim svečarskim posjetom iznenadio sveti Nikola, kojemu su se djeca jako veselila. Dječji smijeh, igra i veselje guraju nas naprijed, jer sve što radimo, radimo zbog djece, kazao je Marčelja.


Poklon-paketi i fotke 


Druženje sa svetim Nikolom završilo je u Domu kulture Dražice u večernjim satima velikim dočekom, uz prigodan program. Mikula je svima zaželio svako dobro u povodu nadolazećih blagdana i podsjetio djecu da svakog dana trebaju širiti mir i dobro. Također, djeci je podijelio nekoliko stotina poklon-paketa, a svatko tko je želio mogao se i fotografirati za uspomenu i trajno sjećanje na zaista poseban dan. Početkom prosinca prigodno blagdanski uređeno je i kružno raskrižje u centru Dražica, pa su brojna djeca i njihovi roditelji mogli uživati u druženju i slikanju s jelenima i tri konjića.


Podsjetimo, nakon uspješno odrađenog projekta izgradnje novog dječjeg igrališta u Velim Dražicama, Općina Jelenje nastavila je s obnovom prostora namijenjenog najmlađima, pa je tako u potpunosti obnovljeno i igralište kod crkve u Jelenju. Radove je izvelo Komunalno društvo Jelen, uz financijsku podršku Općine Jelenje. U sklopu projekta, igrala su sanirana i dorađena, klupice obnovljene te su postavljeni prigodni koševi za smeće, a kompletnu podlogu krasi novi pijesak. Zbog zaštite imovine od vandalizma, planira se postaviti i prigodni videonadzor. Općina Jelenje i u sljedećoj godini planira oplemenjivanje zapuštenih prostora i kreiranje novih sadržaja za najmlađe sumještane te razmatra nove lokacije za izgradnju dječjih igrališta, a postojeća će se postupno dorađivati i oplemenjivati.