'Tuđe nećemo, svoje ne damo'

JOVANOVIĆ O TAJANIJU Fašistima nije mjesto u Europskom parlamentu

Tihana Tomičić

Nebrojeno puta smo ukazivali na mlake reakcije vlasti i na izjave Đakića juniora, i na žigosanje mlade Zadranke slovom U, kao i na napad na sportaše u Splitu - Željko Jovanović / Snimio Roni BRMALJ

Nebrojeno puta smo ukazivali na mlake reakcije vlasti i na izjave Đakića juniora, i na žigosanje mlade Zadranke slovom U, kao i na napad na sportaše u Splitu - Željko Jovanović / Snimio Roni BRMALJ

Njegov je prijedlog da se novac umjesto u avione usmjeri u kupovinu helikoptera za hitnu pomoć



RIJEKA   Iz Rijeke možemo samo ponoviti ono povijesno: tuđe nećemo, svoje ne damo. A predsjedniku Europskog parlamenta Antoniju Tajaniju, kao i svim ostalim povijesnim revizionistima, poručujemo: fašistima nije mjesto u EP, kao što nije ni ustašama u Hrvatskoj, izjavio je saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović u Rijeci. 


Nebrojeno puta smo ukazivali na mlake reakcije vlasti i na izjave Đakića juniora, i na žigosanje mlade Zadranke slovom U, kao i na napad na sportaše u Splitu. Sad svima njima poručujemo: draga gospodo, kad bi vas vaša glupost uzdizala, letjeli biste više nego avioni F16 koje niste u stanju nabaviti, rekao je Jovanović.


On je iznio prijedlog da se sav novac koji je bio namijenjen avionima F16 radije usmjeri u zdravstvo, odnosno u helikoptersku hitnu službu:




– Ne trebaju Hrvatskoj ti avioni, mi smo članica NATO-a i naša sigurnost nije upitna. Umjesto toga neka se radije nabavi osam helikoptera za osam baza, četiri kontinentalne, i četiri na priobalju. To je za sigurnost naših građana, ali i turista iz EU, mnogo važnije, poručio je uoči saborske rasprave o interpelaciji SDP-a u vezi s nabavkom aviona. Kako je poznato, SDP time traži ocjenu da je HDZ-ova Vlada svojim postupcima ugrozila sigurnost i vanjskopolitički položaj Hrvatske, te traže da ministar obrane Damir Krstičević zbog toga ode. 


No, ako su avioni nepotrebni, zašto je onda Vlada kriva, pitali su novinari Jovanovića:


– Ja osobno oduvijek sam tvrdio da Hrvatskoj ti avioni ne trebaju, a nesporno je da je time vjerodostojnost ministra Krstičevića dovedena u pitanje. Čini se da se samo htjelo pogodovati pojedincima i puniti njihove džepove, i zato moraju odgovarati, ustvrdio je on.


Kritizirao je i činjenicu da u Nacionalnom  vijeću za sport nema niti jednog Riječanina niti sportaša iz ove šire regije, jednako kao što ni u Nacionalnom zdravstvenom vijeću nema ni liječnika obiteljske medicine, ni sestara, nego su imenovani samo poslušnici ministra zdravstva, rekao je. 


Na pitanje o porazu SDP-a na mjesnim izborima u Vrgorcu, Jovanović je rekao da u Rijeci to nije slučaj već se SDP pokazao kao i dalje najjača stranka u gradu, a zadatak je, kaže, sada to potvrditi i na izborima za EP.