Preminuo od posljedica napada

Izrazi sućuti zbog smrti Radoja Petkovića: ‘Nadamo se da će institucije odraditi posao’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook VSNM PGŽ

Foto Facebook VSNM PGŽ



RIJEKA Milan Eraković, predsjednik SDSS-a PGŽ, izrazio je sućut obitelji i rodbini Radoja Petkovića. Istaknuti član srpske zajednice, potpredsjednik VSNM Grada Kastva i dugogodišnji član SDSS-a izgubio je bitku za život i podlegao ozljedama dobivenim u brutalnom napadu na Viškovu.


Petković je napadnut prije nekoliko tjedana na Viškovu nakon sukoba s Ilijom Glavićem. Posvadili su se u kafiću, a kada se Radoje Petković počeo udaljavati iz ugostiteljskog objekta, Glavić je krenuo za njim, sustigao ga i 15 godina starijeg muškarca izudarao šakama. Nije prestajao ni nakon što je nesretnik izgubio svijest i pao na tlo.


– Svi koji su znali Radoja Petkovića znali su ga kao osobu blage naravi i vedra duha. Čovjeka koji je svakome kome je mogao pomoći, je pomogao. Radoje je bio veliki prijatelj, volio je ljude i život, cijenio je ljude po tome kakvi su a ne tko su.




Institucije znaju sve o počinitelju, znaju kakve je stavove iznosio prema Srbima, znaju za što se tereti na području Bosne i Hercegovine, znaju sve okolnosti pod kojima se desio zločin te se nadamo da će odraditi svoj posao.


Njihovo postupanje najbolje će dati odgovor na pitanje ‘Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj’, poručio je Milan Eraković.