Mališani na tronu

Izbor naj male maškarone: Adrian princ, a Lana princeza karnevala

Sandy Uran

Princeza Lana Kinkela kao Indijanka i princ Adrian Varelija kao kauboj i  / Foto M. GRACIN

Princeza Lana Kinkela kao Indijanka i princ Adrian Varelija kao kauboj i / Foto M. GRACIN

Prvi pratitelj je Luka Ožbolt, a prva pratilja Mia Popovački, drugi pratitelji su Dominik Kontić i Rene Bertoš, a druga pratilja Robin Ferlindeš



RIJEKA – Ovogodišnji princ 34. riječkog karnevala je Adrian Varelija, a princeza je Lana Kinkela, prvi pratitelj je Luka Ožbolt, a prva pratilja Mia Popovački, drugi pratitelji su Dominik Kontić i Rene Bertoš, a druga pratilja Robin Ferlindeš. Izbor princa i princeze vodili su Mario Lipovšek Battifiaca i Davor Jurkotić, koji su kao i uvijek svojim šalama zabavili mališane i sve prisutne, pa i na račun toga što je program kasnio pola sata.


Battifiaca je bio maskiran u veselog čarobnjaka u slobodnoj interpretaciji, dok se Jurkotić odlučio biti, ni manje, ni više – Elvis. Žiri u sastavu Meštar Toni, kraljica karnevala Elaie Filipović i predstavnik marketinga Tower Centra, Saša Brusić, imao je pune ruke posla jer je svoje zabavljačke sposobnosti iskazalo tridesetak djece. Bilo je tu plesa, pjevanja, recitiranja pa čak i pričanje viceva od strane maškarica, a među najpopularnijim maskama bile su one princeze, Batmana, Zoroa, Spidermana, leptira…





Bilo je prisutno pravo bogatstvo maski i to jako lijepo našminkanih. Princ i princeza bili su jako sretni što su odabrani i to nisu skrivali od prisutne publike u kojoj su sjedile mame, tate, bake, prijatelji… Princ kao kauboj, a princeza kao Indijanka savršen su par, koji će se ove godine naći u velikoj povorci Riječkog karnevala.



Program je svojim nastupom otvorila Nina Draženović, a među kandidatima je bio i prošlogodišnji princ Thomas Velčić koji se odlučio i ove godine »kandidirati«, a zabavio je prisutne ispričavši vic , da bi potom izveo pjesmu »Stari mačak«. Među najmlađim natjecateljima bila je Tena Hegeduš Horvatić kojoj su dvije godine i koja je otpjevala pjesmu »Tata kupi mi auto«.



Publika je sve izvođače bodrila toplim pljeskom, a tome su se pridružili i voditelji večeri, odnosno »maškaranog popodneva«. I nakon što su oni mali, i oni nešto malo veći pokazali što znaju i umiju, žiri je vijećao. U međuvremenu, dok je žiri vrijedno radio, na pozornici i oko nje upriličen je zajednički ples u kojem su uživale male maškarice.


Organizator Tower Center Rijeka za uspomenu na ovaj izbor pobjednicima je uručio i prigodne poklone.