Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
14. listopada 2019.
Ispis članka: Eksplodirala klima na KBC Rijeka: Dijelovi klime letjeli su čak do trideset metara udaljene fontane - Novi List

NoviList.hr

Eksplodirala klima na KBC Rijeka: Dijelovi klime letjeli su čak do trideset metara udaljene fontane

Kriva loša instalacija?

7. veljača 2019 13:25

Napisao: Barbara Čalušić

Tragovi eksplozije, osim na samom mjestu gdje se dogodila, vidljivi su i na automobilima koji su bili parkirani uz samu zgradu, ispod klima uređaja koji je eksplodirao.

snimio Silvano Ježina

Na glavnoj zgradi Kliničkog bolničkog centra Rijeka u Krešimirovoj ulici, danas oko podneva, eksplodirala je vanjska jedinica klima uređaja.

Eksplozija je bila tako jaka da se jedinica klima uređaja rasula u komadiće, a dijelovi su letjeli trideset metara daleko. Jedan dio pao je u obližnju fontanu.

Prema dodsadašnjim informacijama, ozlijeđenih u ovoj eksploziji nema.

Tragovi eksplozije, osim na samom mjestu gdje se dogodila, vidljivi su i na četiri automobila, koji su bili parkirani uz samu zgradu, ispod klima uređaja koji je eksplodirao. Šteta na automobilima ima tek biti utvrđena. 

Vidljivo je da oni jesu lakše oštećeni; prekriveni prašinom i komadima koji su otpali s jedinice klima uređaja, odnosno zida na koji je bila pričvršćena.

U pitanju je, kako doznajemo, klima koja je montirana nedavno pa se pretpostavlja da je eksplozija posljedica pogrešne instalacije. Međutim, pravi uzroci eksplozije bit će poznati nakon detaljnijeg pregleda na mjestu nesreće.

Fotografije s lica mjesta donosi naš reporter Silvano Ježina. Pogledajte

IMG_7032

IMG_7033

IMG_7034

IMG_7036