Tvrtka s iskustvom

Dioničari potpisali sporazum: Poljski OT Logistics preuzeo lidersku ulogu u Luci Rijeka

Darko Pajić

Poljska tvrtka OT Logics preuzela lidersku ulogu u Luci Rijeka / Foto Ivica TOMIĆ

Poljska tvrtka OT Logics preuzela lidersku ulogu u Luci Rijeka / Foto Ivica TOMIĆ

Poljska tvrtka OT Logistics s više od 70 godina iskustva, zajedno s ostalim tvrtkama OT Logistics Grupe najveći je upravitelj lukama u Poljskoj i južnom Baltičkom moru te lider u unutarnjem vodnom transportu, od Kaliningrada u Rusiji do luka u Njemačkoj i Nizozemskoj. Od 2013. godine dionice tvrtke OT Logistics izlistane su na Varšavskoj burzi



RIJEKA – Allianz ZB društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, Erste društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima i tvrtka OT Logistics iz Poljske, potpisali su međudioničarski ugovor kojim reguliraju suradnju u društvu Luka Rijeka d.d. s ciljem daljnjeg razvoja društva. Taj sporazum u praksi omogućava da poljska tvrtka preuzme lidersku ulogu u upravljanju i kreiranju poslovnih procesa u tvrtki »Luka« jer je ova kompanija odnedavno povećala svoj vlasnički udio na oko 33 posto udjela po čemu su najveći pojedinačni vlasnik dionica »Luke«. Potpisivanjem međudioničarskog ugovora dogovorena je suradnja vlasnika dionica, koji zajedno imaju oko 56 posto dionica »Luke«, što znači da će autonomno odlučivati o poslovanju i razvoju tvrtke, praktično o svim važnijim pitanjima u što treba uključiti i odluke o imenovanju Uprave »Luke« na čijem se čelu nalazi Vedran Devčić, kojemu je mandat produžen najdulje do kraja ove godine. Kako iz navedenog proizlazi državne institucije više ne mogu imati ključnu ulogu u Luci, već će biti presudan stav OT Logisticsa i njihovih partnera u međudioničarskom ugovoru.


AZ i Erste mirovinski fondovi, kako navode u zajedničkom priopćenju, ovim ulaganjem očekuju kao dioničari »Luke« Rijeka ostvarivanje optimalnih prinosa za članove svojih fondova.


– Poljska tvrtka OT Logistics s više od 70 godina iskustva, zajedno s ostalim tvrtkama OT Logistics Grupe najveći je upravitelj lukama u Poljskoj i južnom Baltičkom moru te lider u unutarnjem vodnom transportu, od Kaliningrada u Rusiji do luka u Njemačkoj i Nizozemskoj. Od 2013. godine dionice tvrtke OT Logistics izlistane su na Varšavskoj burzi – zaključuje se u priopćenju.