Županijski vijećnik HDZ-a

Dinko Beaković: Pročelnica Dragica Marač mora biti smijenjena jer podržava nezakonitosti

Damir Cupać

Dinko Beaković, Foto: I. TOMIĆ

Dinko Beaković, Foto: I. TOMIĆ

Tražimo i očitovanje župana Zlatka Komadine jer nas zanima što će poduzeti u vezi s cijelim ovim slučajem. Ili će biti kao što on to obično radi – pojavu će osuditi, a druga spasiti, izjavio je Beaković



RIJEKA Županijski vijećnik HDZ-a Dinko Beaković najavio je da će tražiti smjenu Upravnog vijeća Fortice zbog toga što su podržali nezakonit izbor ravnateljice Vesne Đujić i pogodovali na namještenom natječaju koji je poništen odlukom resornog ministarstva.


– Ti ljudi ne zaslužuju biti u Upravnom vijeću ustanove koja bi trebala biti simbol humanosti. Tražit ćemo smjenu županijske pročelnice Dragice Marač, a tražimo i očitovanje župana Zlatka Komadine jer nas zanima što će poduzeti u vezi s cijelim ovim slučajem. Ili će biti kao što on to obično radi – pojavu će osuditi, a druga spasiti, izjavio je Beaković.


On je dodao da će sve činjenice dostaviti antikorupcijskom vijeću pri Županijskoj skupštini, poručivši županu i županijskoj vlasti: »Gospodo, sramite se«. Beaković je naglasio da je epilog ovog slučaja pokazao da je bio u pravu kada je izjavio da postoji na razini županije hobotnica na čijem je čelu župan.




– Jedan krak te hobotnice je i slučaj izbora ravnatelja Lučke uprave Opatija-Lovran-Moščenička Draga. I u ovom slučaju je natječaj prilagođavan za jednu osobu. Podnijeta je tužba na rješenje o izboru i sada čekamo da vidimo što će biti, kazao je Beaković.


Županijski vijećnik HDZ-a osvrnuo se na presice aktera uključenih u namještene natječaje.


– Njihove izjave su pamfleti. Upozorio sam da je natječaj namješten i to se pokazalo istinitim. I unatoč tome pročelnica Dragica Marač daje neprimjerene izjave i pokazuje koliko su bahati te da je njihov obrazac ponašanja da mogu raditi što ih je volja. Slično je bilo i prije četiri godine u istoj ustanovi.


Primjerice, jedna kandidatkinja za ravnateljicu tada je eliminirana u postupku izbora jer da je dostavila kopije dokumenata, a originali su bili u istoj toj ustanovi. I ovaj poništeni natječaj je bio križaljka prevare jer je sve izrežirano i namješteno. Kako čujem, prijete tužbama, a ja ih pozivam neka me slobodno tuže, zaključio je Beaković.