Samo veslaj

DRUGA ETAPA: Alen i Vigo uz pomoć Vavik vjerne Kirije prošli kroz neveru i stigli do Baške

Kristian Sirotich

Foto Udruga Vavik vjerna Kirija

Foto Udruga Vavik vjerna Kirija

Istuklo nas je pošteno! Obala uz koju smo veslali je u potpunosti nepristupačna kopnenim putem i ne znam kako bismo današnji dan odradili da nismo imali podršku vavek vjerne ekipe! - kaže iscrpljeni Alen Grakalić



RIJEKA Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima Alen i Vigo u četvrtak su odradili drugu etapu svoje veslačke pustolovine objedinjene u projekt »Samo veslaj« kojim su odlučili na jedinstven način širiti svijest o autizmu. Nakon što su prvoga dana svladali dionicu od rta Vošćica do Vrbnika u četvrtak su imali puno zahtjevniju rutu do Baške, »kraljevska etapa« kako su je nazvali naši junaci svladana je uz izuetno puno napora.


I to ne samo Alena i Viga, već i njihove vjerne pratnje. A  tu ulogu imali su dečki iz udruge navijača Vavik vjerna Kirija, Luka, Ivan i Vladimir na gliseru bili su od nemale pomoći po vjetrovitom vremenu i visokim valovima. 





– Druga etapa projekta Samo veslaj je u potpunosti opravdala očekivanja kao jako zahtjevna – kratko je poručio Alen Grakalić. – Istuklo nas je pošteno! Obala uz koju smo veslali je u potpunosti nepristupačna kopnenim putem i ne znam kako bismo današnji dan odradili da nismo imali podršku vavek vjerne ekipe! Luka Pensa, Navi Cicrut i skiper Vladimir Lovrić, puno, puno hvala! – zaključio je iscrpljeni Alen.


Vladimir Lovrić iz Udruge Vavik Vjerna Kirija napominje da su ocu i sinu pružili potporu praćenjem i logistikom upravo na najzahtjevnijoj dionici od Vrbnika i Baške.


– Na toj dionici nema puno prirodnog zaklona i bura može stvoriti opasnost.Uz manje probleme dvojac je uspješno doplovio u mirnije vode baške. Na dijelu dionice bura je zaista i pokazala zube ali to nije nimalo pokolebalo naše veslače! Bravo! Vi ste naši heroji dana, rekao je Vladimir Lovrić.


Alen i Vigo u petak nastavljaju svoj put oko Bodulije, dionica od Baške do Krka valjda neće biti toliko zahtjevna našim junacima. U subotu bi na rasporedu trebala biti etapa do Malinske ili Njivica, a u nedjelju ujutro ponovo povratak na rt Vošćica. I na taj povratak pozvani su svi ljudi dobre volje.