Klub vijećnika HDZ-a

DOSTA BOJKOTA: HDZ se vraća u skupštinske klupe. Osjećaju se, kažu, kao pobjednici

Damir Cupać

Foto: marko Gracin

Foto: marko Gracin

– Osjećamo se kao pobjednici jer smo dokazali tko čini većinu u Gradskom vijeću. Dobili smo što smo htjeli i apsolutni smo pobjednici te priče, uvjeren je Ostrogović. On se osvrnuo na rezultat HDZ-a na zadnjim mjesnim izborima.



RIJEKA – Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Josip Ostrogović najavio je da će njegova stranka prestati bojkotirati kvorum i da će se sa stranačkim kolegama pojaviti na sjednici na kojoj će se glasovati o prijedlogu proračuna za 2019. godinu. Ostrogović je mišljenja da to nije poraz HDZ-a, već pobjeda.


– Osjećamo se kao pobjednici jer smo dokazali tko čini većinu u Gradskom vijeću. Dobili smo što smo htjeli i apsolutni smo pobjednici te priče, uvjeren je Ostrogović. On se osvrnuo na rezultat HDZ-a na zadnjim mjesnim izborima.


– Izlaznost na izborima bila je nešto veća od devet posto što osobno smatram sramotno niskim te se u budućnosti ovi izbori moraju približiti što većem broju ljudi i svima nam mora biti u interesu da izlaznost bude što bolja. Ipak, gledajući rezultate tih izbora, HDZ je dobio najviše glasova i najviše pojedinačnih mandata, njih 53.




Čitajući izjave ostalih političkih stranaka, ispada da su svi pobjednici. Ipak, realnost je samo jedna. Ako se već osjećaju tako jakima, onda im je već u utorak prilika da na glasanju o proračunu budu protiv pa da izađemo na birališta za novi sastav Gradskog vijeća.


To bi bilo najpoštenije prema Riječankama i Riječanima jer sadašnja vladajuća većina jednostavno ne predstavlja stvarnu volju birača, osobito one većine birača koja je u Rijeci htjela promjene. Birači su prevareni od strane HNS-a i najvjerovatnije Liste za Rijeku koje su pretrčale u zagrljaj Vojka Obersnela i u ovo Božićno vrijeme za to od njega dobili darove. To je već prva greška u proračunu što nema stavke darovi za poslušnike i prebjege.


Bit će da je gradonačelnik tu stavku stavio u pojedine programe pod stavkom ostalo, izjavio je Ostrogović. Kakav je proračun, nastavio je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, svjedoči stavka autobusni kolodvor za koju se u godinama koje dolaze planira nula kuna.


– A Obersnel je tijekom kampanje za lokalne izbore pojašnjavao da se natječe za još jedan mandat jer u ovom želi završiti projekt Autobusnog kolodvora da ne bi u mirovinu otišao s nekim repovima iza seb. Grad s dugom od gotovo 300 milijuna kuna, autobusni kolodvor kao u provinciji, ovo više nije ni za smijat se, ovo je za plakat, rekao je Ostrogović.



Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Josip Ostrogović osvrnuo se na izjave gradonačelnika Vojka Obersnela da Franji Tuđmanu nije mjesto u Rijeci.


– Entuzijazmom, snagom i vizijom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana stvorena je i međunarodno priznata samostalna i demokratska Republika Hrvatska. S obzirom da je u Domovinskom ratu u obrani Republike Hrvatske sudjelovao veliki broj naših sugrađana i sugrađanki te da je Rijeka hrvatski grad, smatramo izjavu gradonačelnika Obersnela neumjesnom i neprimjerenom. Žalosno je da Rijeka nema ulice, trga ili spomenika prvog hrvatskog predsjednika.


Obersnel zaboravlja da je on ipak, na njegovu žalost, hrvatski političar, a njegove današnje izjave su za nas krajnje neprihvatljive i sramotne, poručio je Ostrogović.



Gradska vijećnica HDZ-a Ivona Milinović osula je drvlje i kamenje na Danka Švorinića i Listu za Rijeku.


– Svjedočimo političkoj korupciji i prostituciji. Lista za Rijeku krenula je u kampanju zbog čega će podržati proračun. A podržat će ga zato što uvjetuju podršku foteljama u upravnim vijećima, novcem za udrugu Slobodna država Rijeka, postavljanjem ploča na talijanskom jeziku. Švorinić je zaključio da je politička prostitucija najunosniji biznis pa nas u utorak na sjednici Gradskoga vijeća očekuje predstava u režiji Obersnela, Poropata i Švorinića, koji se nakon 12 godina prodao prvom prilikom Obersnelu, zaključila je Milinović.