Komunalna naknada

Burić: ‘Dug Uljanika prema Gradu Rijeci plaćat će svi građani’

Damir Cupać

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Radnici su u pravu kada je riječ o borbi za radnička prava, ali zamjeramo sindikatima i jednom od sindikalnih predstavnika, a to je Vedran Sabljak koji je podržao novu Odluku o komunalnoj naknadi, a koja će značiti poskupljenje računa građanima pa tako i radnicima 3. maja, rekao je Hrvoje Burić



RIJEKA Predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić ocijenio je da je ponašanje gradonačelnika Vojka Obersnela i sindikata 3. maja sramotno.


– Radnici su u pravu kada je riječ o borbi za radnička prava, ali zamjeramo sindikatima i jednom od sindikalnih predstavnika, a to je Vedran Sabljak koji je podržao novu Odluku o komunalnoj naknadi, a koja će značiti poskupljenje računa građanima pa tako i radnicima 3. maja. Sabljak je gradski vijećnik Laburista.


Uljanik je ostao dužan Gradu Rijeci oko 20 milijuna kuna baš na ime komunalne naknade, a taj gubitak morat će kroz novo poskupljenje nadoknaditi svi građani Rijeke. I onda to podržava sindikalni predstavnik u trenutku kada su radnici šest mjeseci bez plaće. PGS i Nikola Ivaniš se predstavljaju kao borci za brodogradnju, a podržali su ovo poskupljenje. To je licemjerno ponašanje, ocijenio je Burić.




On je, kao što je i najavio, podnio prijedlog za razrješenje predsjednika Gradskoga vijeća Andreja Poropata (HNS).


– Poslovnikom Gradskog vijeća regulirano da se prijedlog za razrješenje može podnijeti ako predlagatelj smatra da predsjednik Vijeća svojim ponašanjem šteti ugledu Vijeća, da je zloupotrijebio svoj položaj ili prekoračio ovlasti. Predsjednik Vijeća može odrediti nastavak prekinute sjednice u roku od najviše osam dana. Nastavak prekinute sjednice od 27. rujna 2018. godine sazvan je za subotu 29. rujna 2018. godine u 19 sati.


Nije postojao niti jedan opravdani razlog za sazivanje nastavka sjednice u subotu u večernjim satima, tj. prvog dana vikenda. Riječ je o očitoj želji da se zakazanim terminom pogoduje pojedincima i njihovim interesima čime je povrijeđen Poslovnik i učinjena šteta ugledu Gradskog vijeća, naveo je Burić.


Dodao je i da je postupanjem prema gradskoj vijećnici Ivoni Milinović pokazao potpuno nepoznavanje osnovnih odredbi Poslovnika te svojom nekompetentnošću i neznanjem izazvao verbalni incident koji je rezultirao stegovnom mjerom udaljavanja sa sjednice u dvostrukom trajanju koja je određena meni, podsjetio je Burić, dodavši da video snimka dokazuje da je Poropat u vezi s tim javno lagao i obmanjivao javnost.


Burić je zaključio da očekuje da će prijedlog za razrješenje podržati Most, Akcija mladih i HDZ.


– Postoje opcije koje se nude za preslagivanje, ali ne želim trgovati, poručio je Burić.