Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
8. prosinca 2019.
Ispis članka: Bivši engleski vatrogasac sa svojim psom putuje oko svijeta - triciklom. Jutros su prošli kroz Rijeku - Novi List

NoviList.hr

Bivši engleski vatrogasac sa svojim psom putuje oko svijeta - triciklom. Jutros su prošli kroz Rijeku

Put do Australije

27. travanj 2019 11:29

Napisao: Martina Jednobrković

Foto Roni Brmalj

Martin Hutchinson, bivši vatrogasac iz Manchestera i njegov vjerni pratitelj Starskay, mješanac labradora i border coolija, krenuli su 2006. godine u Meksiku na dug i neizvjestan put, ali s jasnim ciljem – ukazati ljudima diljem svijeta da je okoliš u kojem živimo onečišćen više nego što mislimo i probuditi ekološku svijet kod ljudi.

U devet godina propješačio je 34.000 kilometara, obišao 21 zemlju i u 692 škole pričao učenicima kako je „majka zemlja jedino i najvrijednije što imamo“.

Prije tri godine Martin i Satskay iz Velike Britanije krenuli su na novi put – preko Starog kontinenta pa sve do Australije u koju planiraju stići najkasnije 2030. godine. I to na ležećem triciklu.

Prije tjedan dana stigli su u Hrvatsku i od Umaga se krenuli spuštati uz Jadransku obalu. Tako su stigli i do Rijeke. Ugostili su ih i riječki vatrogasci, a zatim su Martin i Satskay jutros krenuli prema Sloveniji.

Kroz koji mjesec vratit će se u Hrvatsku. Martinovu priču moći ćete pročitati i u tiskanom izdanju Novog lista, a snimili smo i trenutak kada je jutros Martin propedalirao, a Satskay protrčao, pored zgrade Novog lista, gdje su, pozdravljajući Supila, krenuli put Slovenije.