Rijeka plus

Baš kao u Europi: U Rijeci 66 električnih vozila ima besplatno parkiranje

Ljiljana Hlača

NL arhiva

NL arhiva

Na uređenim javnim površinama i u javnim garažama na području grada Rijeke, članku 33 te Odluci o uređenju prometa, članak 18, cijenu usluge parkiranja na javnom parkiralištu ne plaćaju korisnici elektrovozila i tzv. plug in hibridi vozila



RIJEKA  Električna vozila i u Rijeci imaju besplatno parkiranje, potvrđuju nam to iz Rijeka plusa, poduzeća koje upravlja naplatom riječkih parkirališta. Trenutno tu mogućnost koristi 66 vozila, saznajemo.


Čini se da je i Rijeka prihvatila praksu europskih gradova koji se brinu za ekologiju te je odlučla uvesti neke prednosti za vlasnike hibridnih i električnih automobila, čija prodaja na svjetskoj razini bilježi lagani rast. Još prije nekoliko godina kada su u gradu bila svega dva takva vozila – nije se znalo hoće li se ekološki čistim automobilima – i na ovaj način pružiti šansa.


– Sukladno Općim uvjetima isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama na području grada Rijeke, članku 33 te Odluci o uređenju prometa, članak 18, cijenu usluge parkiranja na javnom parkiralištu ne plaćaju korisnici elektrovozila i tzv. plug in hibridi vozila, konkretni su u ovom poduzeću.




Iz Rijeka plusa navode da je za korištenje parkirališta bez naknade, potrebno izraditi parkirnu kartu u njihovoj poslovnici koja se nalazi na Jelačićevom trgu 3.


– Pri tome vlasnici vozila moraju predočiti osobnu iskaznicu i prometnu dozvolu vozila u kojoj je navedeno da je vozilo elektro ili plug in hibridno, naveli su.