Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Ispis članka: Baka i internet: Pogledajte video riječkih učenika koji im je za nagradu donio pametnu ploču - Novi List

NoviList.hr

Baka i internet: Pogledajte video riječkih učenika koji im je za nagradu donio pametnu ploču

Najbolji u Hrvatskoj

15. ožujak 2019 19:14

Napisao: Ljerka Bratonja Martinović

Riječka je škola titulu najboljeg video uratka dobila u konkurenciji od 118 radova iz 70 osnovnih i srednjih škola iz čitave Hrvatske

Photo Sanjin Strukic/PIXSELL

ZAGREB Sa svojim video-spotom »Baka i internet«, riječka Trgovačka i tekstilna škola osvojila je jednu od ukupno četiri nagrade dodijeljene povodom Svjetskog dana prava potrošača 2019. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

Pametnu ploču, kojom su nagrađeni najbolji učenički radovi u četiri kategorije – video radu, plakatu, stripu i infografici, riječka je škola titulu najboljeg video uratka dobila u konkurenciji od 118 radova iz 70 osnovnih i srednjih škola iz čitave Hrvatske.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, raspisalo je natječaj »Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu«, a najboljima su, osim Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci, proglašene i ekipe učenika iz Osnovne škole Zrinskih i Frankopana iz Otočca u kategoriji stripa, Srednje škole Glina u kategoriji plakata te Osnovne škole prof. Blaž Mađer iz Novigrada Podravskog s najboljom infografikom. 

Nagrađeni video uradak na temu digitalne zaštite potrošača napravili su uz pomoć svojih mentora Gordane Perušić i Diane Kurilić učenici trećeg razreda Trgovačke i tekstilne škole, Doris Rogić i Ivan Biškupović, a njihov je simpatični video, koji pokazuje generacijski jaz u poimanju potrošačkih prava u digitalnom svijetu, dostupan na mrežnim stranicama škole.

– Ovakve inicijative od strane ministarstava su hvalevrijedne, jer potiču učenike da znanja i vještine pokažu izvan okvira škole i vide koliko daleko mogu ići. Ohrabruju ih osim toga da postanu snažne i samosvjesne osobe koje će moći pridonijeti prosperitetu svoje zajednice – poručila je povodom priznanja svojim učenicima ravnateljica škole, Antonija Bukša.

I ostali su laureati nagrađeni pametnim pločama, što će njihovim školama dogodine biti neophodna oprema.