Dožupan o odluci Općinskog vijeća Viškova

BORAS MANDIĆ Ako inspekcije nalože privremeno zatvaranje Marišćine, Županija će to podržati

Biljana Savić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Mi očekujemo da direktor Eko plusa stane pred vijećnike i iznese što se napravilo i što se misli napraviti, a ako to nije u stanju napraviti, onda znamo što mi kao Županija očekujemo od ovog direktora, kazao je Boras Mandić



RIJEKA U ime Primorsko-goranske županije komentar o odluci Općinskog vijeća Viškova, koja poručuje Županiji, nadležnom Ministarstvu i svim nadležnim institucijama da hitno zatvore Marišćinu, dao je zamjenik župana Marko Boras Mandić.


– Ako postoji odluka Općinskog vijeća Viškova, a postoji, ona treba doći na skupštinu Eko plusa. Primorsko-goranska županija nema 50 posto udjela u skupštini Eko plusa, ali definitivno ne isključuje da podrži i takav zahtjev ako dođe od strane Općine Viškovo. To je upravo na tragu onoga što je župan rekao da uopće ne postoji zapreka da PGŽ svoj udio prepusti Općini Viškovo, koja bi onda imala većinski udio u Eko plusu i mogla bi provesti ovu odluku Općinskog vijeća. Mi ne bježimo od ove odluke, spremni smo na to, a i činjenica koja je prisutna cijelo ljeto – da Centar za gospodarenje otpadom Marišćina ne radi kako bi trebao – je nešto od čega nitko ne može pobjeći. Sigurno da, ako se ovim mjerama koje je uprava Društva dobila da se prvenstveno ukloni nesnosni smrad, ne dođe do rješenja, mislim da inspekcije uvijek mogu naložiti krajnji ishod, a to je privremeno zatvaranje Centra. Županija će sigurno u tom slučaju biti uz građane i podržati takav scenarij – kazao je zamjenik župana Boras Mandić, ocijenivši neprimjerenim što direktor Eko plusa Josip Dedić nije došao na tematsku sjednicu Općine Viškovo posvećenu Marišćini.


– Dakle, mi očekujemo da direktor koji ima odgovornost stane pred vijećnike i iznese što se napravilo i što se misli napraviti, a ako Uprava Društva to nije u stanju napraviti, onda znamo što mi kao Županija očekujemo od ovog direktora – kazao je Boras Mandić.