Kantrida - europski kvart kulture

BESPLATAN KONCERT U MORSKOM PRASCU: Svi na Kantridu, na najavni koncert programa ŠTIKLA 2020

P. N.

foto: ŠTIKLA 2020

foto: ŠTIKLA 2020

Govoreći o glazbenicima koji će nastupiti na sutrašnjem koncertu, recimo da je "Atma Mundi Ensemble" zamišljen prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih i inozemnih glazbenika, koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima.



RIJEKA – U beach baru Morski prasac na Kantridi sutra će se od 20.00 sati održati najavni koncert Festivala Jazz i eksperimentalne glazbe ŠTIKLA 2020, na kojem će nastupiti Zoran Majstorović & Atma Mundi Ensemble (CRO-IT). Ulaz na koncert je besplatan. Podsjetimo, program ŠTIKLA 2020 zamišljen je u okviru šireg projekta Kantrida FKK 2020 – Europski kvart kulture. ŠTIKLA je festivalski koncertni program koji uključuje međunarodni roster bendova, te suradnju domaćih glazbenika s inozemnim kolegama i kolegicama, kroz zajedničke nastupe i jam sessione. Koncerti u okviru projekta ŠTIKLA održavat će se jednom tjedno, u razdoblju od 1. lipnja do 1. rujna 2020. godine, i svi će biti besplatni. Nositelji projekta su Zoran Majstorović i Damir Čargonja Čarli.


Govoreći o glazbenicima koji će nastupiti na sutrašnjem koncertu, recimo da je “Atma Mundi Ensemble” zamišljen prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih i inozemnih glazbenika, koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima.


– Prvi album “Waters and deserts”(Croatia Records 2014.) naišao je na mnogobrojne pozitivne reakcije kritike i publike. Uz snimanje novog albuma “The Road to Skitacha” (Birdland Sounds 2016.) tijekom 2015., 2016. i 2017. bili su i dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa “Musica Jazz”. Kompilacije su bile posvećene Franku Sinatri, Sergiu Endrigu i Brunu Lauziju, a kao goste na tim izvedbama su imali Tamaru Obrovac, Arsena i Matiju Dedića te Francesca Bearzattija. Skladba “1947” autora Sergia Endriga, koju su snimili zajedno sa Arsenom i Matijom za kompilaciju “Sergio Endrigo – Momenti di jazz”, može se naći i kao “bonus track” na albumu “The Road to Skitacha”, a bila je ujedno i posljednji zabilježeni snimak Arsena Dedića, napominju organizatori koncerta u Morskom prascu.




Tamo će, dakle, sutra muzicirati Zoran Majstorović (gitara, oud, ukulele, saz), Simone Serafini (kontrabas), Borko Rupena (bubnjevi, udaraljke) te Mirko Cisilino (truba). Svi ste pozvani i dobrodošli.