Korigiran vozni red

Autotrolej od ponedjeljka vraća ukinute polaske autobusnih linija: Evo što se mijenja

Marinko Glavan

Za sada poskupljenja karata Autotroleja nema  / Snimio Ivica TOMIĆ

Za sada poskupljenja karata Autotroleja nema / Snimio Ivica TOMIĆ

Autotrolej radnim danom ima oko 2.500 polazaka autobusa dnevno, privremeno je bilo ukinuto 37 polazaka koji se sada ponovno uvode u vozni red gradskog prijevoznika



RIJEKA Nakon što je gradski prijevoznik Autotrolej sredinom listopada ukinuo 37 dnevnih polazaka autobusa na najprometnijim linijama u Gradu Rijeci, od ponedjeljka 12. studenog, ukinuti polasci vraćaju se u vozni red, potvrdio je direktor Alberto Kontuš.


– Kao što vam je poznato i kao što je vaš list već pisao, KD Autotrolej bio je primoran privremeno smanjiti vozni red na pojedinim gradskim linijama. No, početkom studenog uspjeli smo uvesti dodatne polaske autobusa na linijama 6, 7 i 7A, a od ponedjeljka, 12.11., Autotrolej u svoj vozni red vraća sve polaske autobusa koji su privremeno ukinuti u listopadu. Tako će, od ponedjeljka, broj polazaka autobusa Autotroleja biti jednak onom prije posljednje korekcije voznog reda – kaže Kontuš.


Revolt korisnika


Cijene goriva čiji je rast uzrokovao bitno veće troškove poslovanja Autotroleja, prema njegovim su se riječima stabilizirale te su stvoreni uvjeti za vraćanje privremeno ukinutih linija, bez povećanja cijena voznih karata.




– Isto tako, dijelom je riješen i problem nedostatka vozača autobusa. Kao što je poznato, zanimanje vozača je deficitarno i profesionalnih vozača nedostaje u cijeloj Hrvatskoj i šire, pa se tako i Autotrolej kontinuirano susreće s ovim problemom, posebice u situacijama kada veći broj vozača izostane s posla zbog bolovanja i sličnog. Inače, Autotrolej radnim danom ima oko 2500 polazaka autobusa dnevno, a privremeno je bilo ukinuto 37 polazaka autobusa koji se sada ponovno uvode u vozni red gradskog prijevoznika – kaže Kontuš.


Ukidanje dijela polazaka gradskih autobusa na linijama 1A, 2, 5, 6, 7 i 7A, prije gotovo mjesec dana, izazvalo je revolt korisnika javnog prijevoza u Rijeci, posebno zbog toga što su ukinuti neki od polazaka u špicama dnevnog prometa, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, kad građani putuju između doma i radnog mjesta, škole ili fakulteta. O ukidanju 37 polazaka raspravljalo se i na gradskom vijeću, a uprava Autotroleja i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, inače predsjednik Skupštine ovog komunalnog društva, smanjenje razine komunalne usluge pravdali su visokim cijenama goriva, odnosno zadržavanjem postojećih cijena usluge javnog prijevoza.


Korekcije voznog reda, objašnjavala je tada uprava Autotroleja, učinjene su nakon promatranja prometa i brojanja putnika na određenim linijama, te da je broj polazaka bio smanjen na način da se i dalje zadovolje putnici, ali uz napomenu da bi zadržavanje svih polazaka bilo nerentabilno, odnosno da bi stvaralo gubitke Autotroleju i uzrokovalo poskupljenje voznih karata. Uprava je odluku o ukidanju obrazlagala i nedostatkom radne snage, odnosno manjkom vozača, koji sve više odlaze na rad u inozemstvo, a neslužbene informacije iz Autotroleja kažu da je prisutan i problem s održavanjem voznog parka, odnosno da se povremeno događa da nema dovoljno ispravnih autobusa.


Politička odluka?


Gradonačelnik Obersnel u listopadu je upozorio kako će Autotrolej ove godine na gorivo potrošiti čak tri milijuna kuna više nego lani, zbog rasta cijena, a kako je cilj gradske uprave da cijene karata ostanu iste, Grad neće smanjivati subvenciju Autotroleju, koja u ovoj godini iznosi 24,5 milijuna kuna.


S obzirom na to da su cijene dizelskog goriva neznatno pale u odnosu na listopad, a cijene stlačenog prirodnog plina koji koristi dio gradskih autobusa nisu se mijenjale, pitanje je da li je odluka o uvrštavanju ukinutih polazaka natrag u vozni red zaista ekonomski oprvdana, ili je riječ o političkoj odluci pod pritiskom javnosti.


Pitanje je i do kad će sadašnje stanje biti održivo, s obzirom da bi cijene dizela do kraja godine mogle dalje rasti. Hoće li u tom slučaju biti novih ukidanja polazaka ili će se morati pribjeći nepopularnoj mjeri poskupljenja voznih karata, pokazat će vrijeme. Za sad je vuk sit i ovce na broju, poskupljenja nema, a ukinuti polasci su vraćeni u vozni red, što će zasigurno razveseliti brojne korisnike gradskog prijevoza.