Prozvali gradonačelnika

Akcija mladih: Obersnel političkim bezobrazlukom i demagogijom prikriva vlastitu nesposobnost

Damir Cupać

Andrej Briščik, Tihormi Čordašev i Bojan Kurelić / Foto: V. KARUZA

Andrej Briščik, Tihormi Čordašev i Bojan Kurelić / Foto: V. KARUZA

Riječ je o čistom populizmu koji prakticira gradonačelnik i zamagljivanju istine, a ona je da za sve loše gradonačelnik optužuje gradske vijećnike, uvjeren je član Akcije mladih i predsjednik Gradskoga vijeća Tihomir Čordašev



RIJEKA Akcija mladih ocijenila je napade gradonačelnika Vojka Obersnela koji je prozvao gradske vijećnike zbog neprihvaćanje nove odluke o komunalnoj naknadi kao politički bezobrazluk i demagogiju kojom se pokušava sakriti nesposobnost riječke izvršne vlasti.


– Bili smo protiv poskupljenja komunalne naknade jer smo željeli spriječiti da se loše upravljanje gradom prebaci opet na leđa građana novim poskupljenjem za gotovo 20 milijuna kuna. I do sada imamo najveću komunalnu naknadu, a ona je dodatno trebala poskupjeti.


Bezobrazno je gradonačelnikovo tumačenje da ćemo mi koji smo bili protv poskupljenja komunalne naknade biti za nešto krivi. Riječ je o čistom populizmu koji prakticira gradonačelnik i zamagljivanju istine, a ona je da za sve loše gradonačelnik optužuje gradske vijećnike, uvjeren je član Akcije mladih i predsjednik Gradskoga vijeća Tihomir Čordašev.




Gradski vijećnik Akcije mladih Andrej Briščik čistom je ucjenom okarakterizirao tezu da će u slučaju neprihvaćanja poskupljenja doći do smanjenja komunalnog standarda.


– Očito je da riječka vlast nije svjesna u kojem su stanju javne površine, igrališta i parkovi danas. A da to postane jasno gradonačelniku, pozivam sve građane da fotografiraju nedostatke na igralištima i parkovima i da fotografije pošalju gradonačelniku. Imamo najveću komunalnu naknadu i sve bi to trebalo izgledati puno bolje jer se u Rijeci loše održavaju javne površine i parkovi. Zato još jednom pozivam građane – šaljite fotografije gradonačelniku, izjavio je Briščik.


Županijski vijećnik Akcije mladih Bojan Kurelić pozvao je Hrvoja Burića da vrati mandat u Županijskoj skupštini jer je obećao da će to napraviti i jer mu mjesto u županijskom predstavničkom tijelu pored onoga koje u isto vrijeme ima i gradskom predstavničkom tijelu nije bitno.


– Potvrđeno je da je glas Hrvoja Burića glas odluke i dokazano je da nakon što podržava Zlatka Komadinu to sada radi i s Vojkom Obersnelom. Apeliramo na Burića da pokaže malo više političke odgovornosti prema biračima koji su mu dali glas, ali ne sigurno zbog toga da podržava Komadinu i Obersnela.


Očito je riječ o koaliciji ispod stola i iza zatvorenih vrata. Neka javno kaže zašto podržava župana i gradonačelnika, pozvao je Burića Kurelić.


Čordašev je na kraju rekao da je upoznat s prijedlogom novog obračuna komunalne naknade koji priprema gradski vijećnik Liste za Rijeku Danko Švorinić.


– Budući da svake godine Državna revizija utvrdi nenamjensko trošenje komunalne naknade u iznosu do 10 milijuna kuna, očito je da za toliko treba smanjiti komunalnu naknadu. Prijedlog je na javnoj raspravi, načelno ga podržava, ali još treba neke dijelove doraditi. Kao one koji se tiču proizvodnih djelatnosti, zaključio je Čordašev.