Sušačka gimnazija

Adriana povela kolege u humanitarnu akciju ‘Sve za našu djecu’

Sandy Uran

Transparentom ispred Prve hrvatske sušačke gimnazije javnost se poziva da nazove broj humanitarne akcije / Snimio Roni BRMALJ

Transparentom ispred Prve hrvatske sušačke gimnazije javnost se poziva da nazove broj humanitarne akcije / Snimio Roni BRMALJ

Gimnazijalka i bivša učenica OŠ Pećine, Adriana Katić, potaknula je najprije svoj razred, a potom i ostale gimnazijalce da se s roditeljima i prijateljima uključe u akciju »Sve za našu djecu«



RIJEKA  Ispred Prve sušačke hrvatske gimnazije održana je akcija kojom su učenici ove škole i njihovi profesori pozvali građane da nazovu broj 060 9009 i uključe se u akciju »Sve za našu djecu« kojom se prikupljaju sredstva za senzornu sobu za Osnovnu školu Pećine, koju polazi i dvadeset i dvoje slijepe i slabovidne djece iz Primorsko-goranske županije.


Među gimnazijalcima bila je Adriana Katić, učenica 2. razreda, koja je i sama bila učenica odjela za slijepu i slabovidnu djecu škole na Pećinama.


– Izuzetno sam sretna što sam dobila priliku sudjelovati i podržati ovakvu veliku akciju koja ima izrazito plemeniti cilj – prikupljanje sredstava za opremanje senzorne sobe za slijepu i slabovidnu djecu. Nadam se da ćemo uspjeti u naumu i da će djeca dobiti bolje uvjete za rad – kazala je Adriana, koja nam je, govoreći o svojim planovima za budućnost, kazala kako bi se »voljela baviti ljudima«, točnije voljela bi studirati psihologiju i socijalnu pedagogiju da može pomagati ljudima.





Jedan od organizatora akcije, Larry Ambrozich s riječke televizije Kanal Ri, kaže kako već treću godinu za redom humanitarna udruga Riječko srce i Kanal Ri organiziraju akciju »Sve za našu djecu«.


– Nakon što smo prošle godine uspjeli sagraditi čekaonicu-igraonicu na Dječjoj onkologiji, ove godine smo odlučili da cijelu akciju radimo za Osnovnu školu Pećine, za njihov jedinstven odjel u Hrvatskoj za slijepu i slabovidnu djecu – pojasnio je Ambrozich, podsjećajući da će tri dana, 8., 9. i 10. svibnja, biti održan Festival humanosti. Prve večeri nastupit će klape, druge večeri tamburaši, a treće će na velikom koncertu na Trgu Riječke rezolucije nastupiti više od 24 izvođača iz cijele Hrvatske.


– Klaudija Jugović, učenica OŠ Pećine i njihova bivša učenica, sadašnja gimnazijalka Adriana Katić, otvorit će koncert s Mijom Negovetić, izvodeći pjesmu »Bajka« koja je službena himna cijele akcije – rekao je Ambrozich. Prema riječima Dalibora Horvata iz udruge Riječko srce, u zadnjih tjedan dana podijeljeno je više od 15 tisuća flajera kojima se poziva na koncerte za koje je priprema počela još u prosincu prošle godine.


Zadovoljstvo humanitarnom akcijom, ali i jučerašnjim događanjem u školi koju vodi, izrazila je i Đudita Franko, ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije.



– Jako se radujemo što nas je naša Adriana potaknula, najprije svoj razred, a potom i ostale gimnazijalce, da se s roditeljima i prijateljima uključe u ovu akciju. Vjerujem da će naša Gimnazija potaknuti i druge riječke škole da se pridruže ovoj akciji i da podrže stavljanje u funkciju senzorne sobe za slabovidnu djecu – kazala je Franko, dodajući kako su djeca koja dođu iz OŠ Pećine u gimnaziju »prava blagodat«.


– Podučavaju nas ljudskim vrijednostima i onome što puno puta u strci života često zaboravimo, a to je da smo zdravi. Tako da oni uče od nas, ali i mi od njih – zaključila je ravnateljica Sušačke gimnazije.