Nova lokacija

ACI definitivno preselio iz Opatije u Rijeku: Za sjedište odabrali zgradu Joze Kalema

Marinko Glavan

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Zgrada u kojoj je do sad bilo smješteno sjedište ACI-ja u Opatiji, u vlasništvu je države, a bit će ponuđena ili u najam ili na prodaju



RIJEKA Najveći mediteranski lanac nautičkih marina od jučer i službeno stoluje u Rijeci, objavljeno je iz uprave ACI-ja, koja je nakon 35 godina u Opatiji preseljena u poslovnu zgradu na adresi Strohalova 2, u neposrednoj blizini Hotela Bonavia.


Riječ je o zgradi u vlasništvu tvrtke Ribenz Joze Kalema, čija je ponuda odabrana kao najpovoljnija između ukupno šest ponuda pristiglih na natječaj za novo sjedište ACI-ja, raspisan još prošloga ljeta.


Ponuda Ribenza odabrana je zbog uvjerljivo najniže cijene mjesečnog najma, uz to što je zadovoljavala sve ostale kriterije propisane postupkom javne nabave – rekao je član uprave ACI-ja Juraj Bukša, dodavši kako su tijekom proteklog vikenda iz Opatije u novo sjedište u Rijeci prebačeni serveri i ostala informatička oprema ACI-ja, kao i dokumentacija, a od ponedjeljka je u Strohalovoj i 45 zaposlenika uprave tvrtke, te je istog dana službeno promijenjena i adresa.


Uvjet: odmah useljivo 




Na natječaj, završen još 20. kolovoza ove godine, bilo je pristiglo ukupno šest ponuda, a sve su zadovoljavale osnovne uvjete natječaja – uredski prostor minimalne površine tisuću četvornih metara, s najmanje 25 odvojenih uredskih prostora te po tri sanitarna čvora za žene i muškarce. Osim toga, uvjet je bio da prostor mora biti odmah useljiv, bez potrebe za naknadnim radovima na uređenju, te s osiguranim kolnim pristupom i najmanje deset parkirnih mjesta.


Natječajem je traženo i da prostor mora biti unutar prve zone javnog gradskog prijevoza na području Grada Rijeke.


Ponude su poslale tvrtke Agram live s prostorom u zgradi Euroherca, odnosno nekadašnjeg Croatia linea, Amec u vlasništvu Mirka Pavičića koji je ponudio prostor u zgradi Domusa na Školjiću, tvrtka Zgrada, s prostorom nekadašnjeg PBZ-a u Starom gradu, Ruting koji nudi zgradu u Osječkoj ulici te Erste banka sa zgradom u kojoj su bili smješteni IHG i Cerini, te Ribenz, s kojom je ACI sklopio ugovor o najmu na najmanje pet godina.


Interes za Porto Baroš 


Zgrada u kojoj je do sad bilo smješteno sjedište ACI-ja u Opatiji, u vlasništvu je države, a bit će ponuđena ili u najam ili na prodaju.


Preseljenje ACI-ja u Rijeku planirano je već duže vrijeme, a povezano je, među ostalim, i s planovima lanca o uzimanju u koncesiju buduće nautičke marine u Porto Barošu, za što se još čeka raspisivanje javnog natječaja. Uprava ACI-ja u više je navrata potvrdila interes za Porto Baroš, koji bi trebao ponuditi nove turističke sadržaje u samom centru grada, a u daljnjoj budućnosti moguće je i da istočni dio lučkog bazena, unutar Molo longa, gdje su već vezane velike jahte, i službeno postane nautička marina za što je, neslužbeno saznajemo, ACI također zainteresiran.


Odustali od ponude za marinu u Portorožu


ACI je i službeno odustao od obvezujuće ponude za marinu u Portorožu, potvrdio je jučer Bukša, ne navodeći konkretne razloge odustajanja. Ove je godine ACI, podsjećamo, predao neobvezujuću ponudu za slovensku marinu, u vlasništvu Termi Čatež. Ponuda je izazvala velik interes slovenske javnosti i medija, koji su ukupno vrijednost kupoprodaje procjenjivali na oko 21 milijun eura, no sada je izvjesno da od ovog posla neće biti ništa.