Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Što se sve događa tijekom Mjeseca hrvatske knjige u Crikvenici? - Novi List

NoviList.hr

Što se sve događa tijekom Mjeseca hrvatske knjige u Crikvenici?

Programi za svakoga

17. listopad 2019 15:04

Napisao: Franjo Deranja

U središnjem odjelu knjižnice, knjižnoj stanici Dramalj i ogranku Selce umirovljenici će se moći besplatno učlaniti ili obnoviti članstvo u sklopu akcije Zlatni klub, besplatno učlanjenje vrijedi i za prvašiće crikveničkih osnovnih škola i predškolce Dječjeg vrtića Radost iz Selca

Ekspedicionist i putopisac Matej Perkov predstavit će knjigu »Želim dotaknuti nebo« 7. studenoga

CRIKVENICA Mjesec hrvatske knjige koji se tradicionalno održava od 15. listopada do 15. studenoga i ove će godine u Gradskoj knjižnici Crikvenica biti prebogat događanjima.

U središnjem odjelu knjižnice, knjižnoj stanici Dramalj i ogranku Selce umirovljenici će se moći besplatno učlaniti ili obnoviti članstvo u sklopu akcije Zlatni klub. Besplatno učlanjenje vrijedi i za prvašiće crikveničkih osnovnih škola i predškolce DV-a Radost, dok će zaboravni moći vratiti knjige bez naplate zakasnine.

Djeca će sudjelovati u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja »Ritam odrastanja«, a održat će se i dvije tematske Bebeteke »U ritmu čitanja« s voditeljicom Mirtom Gržić za najmlađe korisnike.

Knjiga »Glazba kao lijek« pijanista Josipa Meixnera bit će predstavljena 23. listopada / Snimio Franjo DERANJA

U prostoru Gradske vijećnice Grada Crikvenice 17. listopada u 19 sati Knjižnica organizira predavanje »Utjecaj glazbe na ljudski organizam« i predstavljanje knjige »Glazba kao lijek« pijanista Josipa Meixnera, 23. listopada u 18 sati na redu je predstavljanje zbirke dječje poezije pjesnikinje i pedagoginje Julijane Plenča »Riznica vrijednosti i vrlina«, dok će se 30. listopada u 19 sati novom zbirkom poezije »Besedi za dotu« predstaviti griška pjesnikinja Zlatica Balas.

Slijedi predstavljanje knjige »Želim dotaknuti nebo« ekspedicionista i putopisca Mateja Perkova 7. studenoga u 17.30 sati, predstavljanje autobiografije glazbenika i profesora Darka Majstorovića 14. studenoga u 18 sati te PoZiCe 2019., novog zbornika literarnih i likovnih radova učenika Poreča, Zaboka i Crikvenice 15. studenoga u 12.30 sati.

Novom zbirkom poezije »Besedi za dotu« 30. listopada predstavit će se Zlatica Balas / Snimio Franjo DERANJA

U ogranku Selce bit će otvorena izložba fotografija Fotokluba Crikvenica »Slušam kamen«, 18. listopada u 11 sati djecu će obradovati Petko u knjižnici – čitanje priče »Ti nisi kao mi« Nine Vađić i izrada zajedničkog kolaža »Radost prijateljstva« u suradnji s Dječjim vrtićem Radost Selce, a 8. studenoga u 11 sati na redu je gostovanje književnice Snježane Babić Višnjić, u suradnji s TN-om Tenor i Hrvatskim klubom književnika za djecu i mlade.

Dakle, za svakoga ponešto, baš kako i dolikuje manifestaciji koja promiče knjigu i kulturu čitanja.