Župan obišao radove

Dograđuje se luka u Crikvenici: ‘Ovo su najveće investicije još od Austro-Ugarske’

Portal Novilist.hr

Foto PGŽ

Foto PGŽ



CRIKVENICA Župan Zlatko Komadina u pratnji ravnatelja ŽLU Maria Kružića obišao je radove na pomorskom dobru u Crikvenici.


Podsjetimo, 2018. godina na području Primorsko-goranske županije, u dijelu sustava Županijskih lučkih uprava, se može smatrati povijesnom godinom temeljem sklopljenih Ugovora i osiguranih financijskih sredstava za projekte.


“Prošla, ova i iduća godina su godine najvećih investicijskih ulaganja u pomorsko dobro Primorsko-goranske županije od kada postoje lučke uprave i uopće ulaganja u pomorsko dobro, rekao bi još od Austro-ugarske.




Radi se o ciklusu od oko 200 milijuna kuna, od čega su 100 milijuna vrijedni radovi već dovršeni, a u tijeku su radovi, vrijedni preostalih 100, na više lokacija”, istaknuo je župan Komadina naglasivši važnost izgradnje novih komunalnih vezova na korist lokalnog stanovništva, ali i nautičkih vezova te riva za privez brodova koji će doprinijeti turističkoj ponudi Kvarnera kao jednoj ozbiljnoj nautičkoj destinaciji.


Ravnatelj ŽLU Kružić podsjetio je da je projektom dogradnje luke Crikvenica predviđena izgradnja 130 metara zapadnog lukobrana i 60 metara male palade.


“Radovi su započeli krajem 11. mjeseca prošle godine. Trenutno se izvode radovi na podmorskom iskopu na zamjeni materijala te na betoniranju lukobrana.


Bit će prekinuti početkom 6. mjeseca te će se nastaviti nakon završetka turističke sezone, s ciljem kako bi kompletna investicija bila gotova do lipnja 2020. godine. Ukupna vrijednost investicije iznosi 32 milijuna kuna”, rekao je ravnatelj Kružić te nadodao da je u Selcu završen Stari Mul te se vrši kameno popločavanje partera koje bi trebalo biti gotovo do petka.


Ostalo je produženje gata Polača, gdje se prošli tjedan počelo s betoniranjem. Također, istaknuo je ravnatelj Kružić, u tijeku su i radovi u luci Perčin koji bi trebali biti gotovi sredinom lipnja.


Županijska lučka uprava Crikvenica upravlja s 10 luka otvorenih za javni promet te se u istima nalazi ukupno 1217 vezova od čega 1129 komunalnih i 88 nautičkih vezova