Realizacija

U Ravnoj Gori ulažu dva milijuna u prometnu infrastrukturu

Marinko Krmpotić

I u 2019. godini bit će puno posla vezanog uz komunalnu infrastrukturu, a u prvom će planu biti vodovod Stari Laz – Cagar, projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna



RAVNA GORA Posluži li nas vrijeme zaista ćemo s osmijehom moći ući u 2019. godinu, konstatira Mišel Šćuka, načelnik Općine Ravna Gora, misleći na brojne aktivnosti vezane uz komunalnu infrastrukturu koje se ovih kasnih dana jeseni 2018. godine realiziraju na području Općine. Konkretno, počeli su radovi na uređenju prometnice Bajt – Vrh, kraju se privode radovi oko uređenja prostora ispred crkve sv. Terezije Avilske, a traju i radovi na uređenju prvog dijela nogostupa prema OŠ Dr. Branimira Markovića, a poslove uglavnom izvode ravnogorska ili građevinska poduzeća iz susjednih goranskih sredina.


– Većina spomenutih poslova dio je mog predizbornog programa i s radošću svjedočim njihovoj realizaciji. Uređenje ceste Bajt – Vrh s ulaganjima od 900.000 kuna olakšat će život stanovnika Vrha, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja ove godine. Jedini problem je nedostatak radne snage što je za Hrvatsku sve veći i uočljiviji problem, ali vjerujem da će »Gorangrađevno« Delnice koje izvodi radove to riješiti.


Za uređenje nogostupa prema OŠ Dr. Branimira Markovića osigurali smo 130.000 kuna iz općinskog proračuna, a ti će radovi biti nastavljeni i sljedeće godine na drugom dijelu nogostupa pri čemu ćemo sredstva tražiti i iz drugih izvora, izvan općinskog proračuna. Tu su još i 250.000 kuna iz našeg proračuna vrijedni radovi uređenja prostora ispred ravnogorske crkve koji se također bliže kraju.




Dodamo li svemu tome da smo u ranijem dijelu godine uredili nogostup u Kupjaku te prostor i prometnicu kraj industrijske zone K-3 uz naplatnu postaju za autocestu, onda je jasno da se ukupna ulaganja u ovaj dio komunalne infrastrukture kreću oko svote od oko 2 milijuna kuna pri čemu je bitno istaći da smo znatan dio tih novaca dobili iz izvanproračunskih izvora čime smo zaštedjeli dio sredstava koje ćemo moći koristiti za neke druge poslove i projekte, govori Šćuka dodajući da će i u 2019. godini biti puno posla vezanog uz komunalnu infrastrukturu, a u prvom će planu biti vodovod Stari Laz – Cagar, projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna za koji će novac tražiti iz EU fondova.


– Vjerujem da iz tih izvora možemo osigurati oko 80 posto sredstava. Bit će tu i nekih drugih projekata vezanih uz prometnice, a o pojedinostima ćemo javnost obavijestiti kad sve skupa bude točno određeno i osigurano, rekao je načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka.