Kotar teatar

U Radničkom domu u Delnicama danas predstava Zijaha Sokolovića

Marinko Krmpotić

Zijah Sokolović

Zijah Sokolović



Danas u Radničkom domu Delnice Kotar teatar omogućit će delničkim ljubiteljima kazališta uživanje u još jednoj predstavi čuvenog Zijaha Sokolovića. Ovog je puta riječ o predstavi »Glumačka radionica Zijaha Sokolovića« u kojoj on otkriva publici tajne kazališnog zanata sada i ovdje.


 


Predstava će početi u 20 sati. Najavljujući svoje delničko gostovanje, Zijah Sokolović rekao nam je: »Glumačka radionica je mogućnost da u slobodnoj formi kazališne predstave, jer postoji Glumac u praznom prostoru i publika u Radničkom domu u Delnicama, neki Glumac toj publici pokaže svoj »sistem« Glume ili male intimne puteve svog razmišljanja i osjećanja u procesu organizacije Glume.




 


To je fantastična mogućnost zbližavanja i upoznavanja Glumca i gledaoca izvan uobičajenih i već zatvorenih formi upotrebe Glume. To je »Vrijeme i Prostor i Radnja« po Aristotelu totalni teatar. Neobična teatarska radionica koja traje 120 minuta. Dobro došli, vi koji Glumite u realnosti, nama koji Glumimo u iluziji«, rekao je Sokolović.