Potpisivanje ugovora

Program ‘Zaželi’ zaživio u Fužinama: Osam žena dobilo posao

Marinko Krmpotić

Foto: Marinko Krmpotić

Foto: Marinko Krmpotić



FUŽINE  Potpisivanjem ugovora u vijećnici Općine Fužine jučer je i u ovoj lokalnoj samoupravi zaživio program »Zaželi«. Ugovor je potpisalo osam novouposlenih žena koje će iduće dvije godine kroz projekt »Tvoja pomoć je potrebna« brigu voditi o starijim ljudima koji žive na području općine Fužine. Trenutačno ih je 40, napomenula je u uvodnoj riječi voditeljica programa »Zaželi« na području općine Fužine Marina Tomić.


– Za realizaciju projekta kroz iduće dvije godine osigurano je 1,6 milijuna kuna iz EU socijalnog fonda, a taj će novac biti potrošen na plaće uposlenih žena, edukaciju, nabavu namirnica za kućanstva i ostale potrebe vezane uz brigu za starije. Trenutačno u Fužinama i Liču imamo po 19 korisnika programa te po jednog u Vratima i Belom Selu.


Pri objavi programa imali smo 32 prijave, broj je sada narastao do 40 i sigurno će još rasti, a pređe li brojku od 60 korisnika, morat ćemo tražiti pomoć lokalne samouprave jer nam toliki broj korisnika sredstva predviđena za dvije godine rada ne mogu pokriti – rekla je voditeljica Tomić, a prije prvog radnog dana i odlaska u četrdesetak staračkih domaćinstava ovog kraja novouposlenim ženama čestitao je i kvalitetan rad poželio i načelnik Općine Fužine David Bregovac. (