Rasprodani vlakovi

DELNIČKA ADVENTSKA BAJKA: Mali primorci obožavaju Delnice

Marinko Krmpotić

Mališanima je zanimljivo bilo voziti se vlakom do Delnica gdje su ih dočekali mali vilenjaci koji su ih odveli do Sela Bake Mraz, a potom su u Parku kralja Tomislava hranili srne u gateru



DELNICE Božićna adventska bajka u Delnicama iz godine u godinu postaje sve popularnija. Posjetitelja, pogotovo obitelji s djecom, ima sve više i više, što najbolje potvrđuju rasprodani vlakovi iz Rijeke.


– Ovo nam je već šesta godina organiziranja Delničke adventske bajke te sela Bake Mraz. Pokušali smo se što više koncentrirati na sadržaje za obitelj i djecu, kao oblik ponude dječjeg adventa, i to je jako dobro prihvaćeno. Za suradnju su nam se obratile i mnoge škole te vrtići s područja Kvarnera. Ovog tjedna smo već imali dva puna vlaka male vrtićke djece. Idući tjedan ponovo nam dolaze grupe vrtića i škola – objasnila nam je Jelena Holenko, koordinatorica u projektu Delnička adventska bajka.


Mališanima je zanimljivo bilo voziti se vlakom do Delnica gdje su ih dočekali mali vilenjaci. Oni su ih potom odveli do Sela Bake Mraz gdje im je Baka Mraz posvetila svoju pažnju te odgovarala na njihova radoznala dječja pitanja. Nakon slikanja kraj raznih božićnih motiva, dječica su se uputila u Park kralja Tomislava gdje su hranila srne u gateru. Potom su otišli do sportske dvorane gdje su imali animacijski organizirani program sa svojim vilenjacima.




– Trudimo se prilagoditi program za sav uzrast, s obzirom na to da se radi o vrtiću i osnovnim školama. Po dogovoru se organizira i ručak u pojedinim ugostiteljskim objektima, dok se drugi koji imaju »lunch pakete« zadrže dulje na animacijskom programu. Uvedene su i dodatne željezničke linije, no i one su već rasprodane. Ove subote očekujemo i više od tisuću ljudi, naravno ukoliko nam vrijeme dozvoli, ali najavljen je snijeg pa mislimo da će još biti i veći interes za naše selo. Otkad smo krenuli s ovim projektom, ovo je prva godina da su uvedeni dodatni vlakovi, s vagonima koji su skroz popunjeni – ispričala nam je Jelena Holenko.


Učiteljica Tihana Aleksić iz OŠ Omišalj dovela je sa svojom kolegicom učenike trećeg razreda upravo vlakom »Tin Express«.– Jako smo ugodno iznenađeni sveukupnom inicijativnom oko organizacije ovog načina adventa u Gorskom kotaru. Prigodni su sadržaji za djecu od kojih su se neka prvi put vozila u vlaku. Jedino im je bilo žao što nije bilo snijega pa nismo imali skroz zimski ugođaj, no svi su se vratili puni dojmova. Preporučila bih ovo i drugim školama jer stvarno je sve namijenjeno za djecu, neka samo prije gledaju vremensku prognozu – izjavila nam je Tihana Aleksić.