Zanimljivo i u kolovozu

Bogat program ”žabljeg ljeta”: Pješice, u trku ili traktorom – po zabavu u Lokve

Marinko Krmpotić



Nakon niza dobro organiziranih i posjećenih manifestacija tijekom srpnja, TZO i Općina Lokve svojim posjetiteljima nude i zanimljive sadržaje tijekom kolovoza. Tako već danas možete uživati u tradicionalnom Pješačenju oko jezera koje godinama privlači ljubitelje prirode, a od narednog tjedna počinje niz zbivanja vezanih uz obilježavanje Dana Općine i Župe Lokve.


Već u petak, 11. kolovoza u Galeriji »Lujzijana« bit će otvorena izložba »Dijalog« Ljiljane Barković i Tihane Karlović, a dan kasnije središte zbivanja bit će nogometno igralište i prostor ispred njega. Na boćalištu iza Doma kulture u 14 sati počinje turnir u boćanju, a istodobno ispred Doma kulture izložbu priređuju članovi Udruge ljubitelja malih životinja »Pajdaš« iz Delnica, odnosno počinje natjecanje u kuhanju kotlića. U 15,30 na nogometnom igralištu bit će odigrana prva utakmica tradicionalnog, 33. po redu nogometnog turnira »Ante Štivić«, u 18 sati bit će proglašeni najumješniji kuhari kotlića, a u 18,30 pod nazivom Velika nagrada Lokava počet će utrka traktora i motokultivatora nakon koje će u 20 sati početi zabava uz živu glazbu. Dan kasnije, u nedjelju 13. kolovoza zbivanja počinju svetom misom u Crkvi sv. Katarine da bi u 14 sati počela utakmica veterana »Risnjaka« i NK »Sapci« iz slavonske općine Garčin-Sapci s kojom Općina Lokve održava prijateljske veze i suradnju. Od 14 sati predviđen je nastavak turnira u boćanju, u 15 počinje zabava i ples uz živu glazbu kraj igrališta, u 15,30 bit će odigrana utakmica za treće, a u 17,30 za prvo mjesto turnira »Ante Štivić«. Pobjednici sportskih natjecanja priznanja će dobiti u 20 sati na prigodnoj manifestaciji.


Na sam blagdan Velike Gospe, u utorak, 15. kolovoza, u 18 sati bit će služena sveta misa u kapelici na Kuku, dan kasnije u 19 sati u Crkvi svete Katarine nakon mise bit će održan koncert vokalne skupine »DiM«, a u četvrtak, 17. kolovoza u 9 sati bit će položene svijeće i cvijeće na spomen obilježja Općine Lokve da bi u 12 sati u Park šumi Golubinjajk (u slučaju lošeg vremena u Domu kulture Lokve) počela svečana sjednica Općinskog vijeća Lokava čime će raznovrsne manifestacije vezane uz Dan Općine i Župe Lokve biti i privedene kraju.