Zabavno i sadržajno

Atraktivno Silvestrovo u Delnicama: Od utrke do dočeka u Selu Bake Mraz

Marinko Krmpotić



DELNICE Oproštaj od Stare i doček Nove godine u Delnicama će biti realiziran u suradnji Turističke zajednice grada Delnica i Goranskog sportskog centra. Prijepodnevna zbivanja vezana su uz treću po redu Silvestarsku utrku najvišim gradom u Hrvatskoj.


Na stazu dugu 10 kilometara koja vodi ulicama Delnica (Supilova do crkve pa prema vojarni Drgomalj te natrag do starta ispred zgrade HŠ-a) natjecatelji će krenuti u 11 sati, a da bi prešli 10 km, morat će je savladati dva puta, pojasnio je na press konferenciji u ime GSC-a Davorin Klobučar, dodavši da će pet minuta nakon seniora svoju utrku od 500 metara startom iz Sela Bake Mraz početi mladi do 11 godina, kao i oni uzrasta od 11 do 15, koji će kroz Park kralja Tomislava trčati dva kruga, odnosno 1.000 metara.


Direktor TZG-a Petar Hrg dodao je da već imaju lijepi broj prijava iz raznih dijelova zemlje (Rijeka, Zagreb, Istra, Karlovac), pri čemu seniori plaćaju kotizaciju od 50 kn koja uključuje okrjepu i majicu. Svi natjecatelji, kao i drugi koji to žele, pozvani su na doček Nove godine na otvorenom, na Trgu 138. brigade HV-a, odnosno u Selu Bake Mraz.