Morska zdravica

‘Zima je, ali nije zima’: Opatijski Kukali kupanjem otvorili sezonu

Srđan Brajčić

Ma ki to more platiti... / Foto Marina ANIČIĆ

Ma ki to more platiti... / Foto Marina ANIČIĆ

Prvo novogodišnje kupanje jučer na Slatini okupilo je brojnu publiku - Kukali opet preduhitrili ljeto



OPATIJA – Opatijski Kukali ponovno su preduhitrili ljeto i redovne kupače i okupali se na Slatini. Time je 17 kukala tradicionalno otvorilo novu kupališnu sezonu, poželjevši pritom svima sretnu i veselu 2017. godinu.


– Svima puno mira, zdravlja i sreće. More je uobičajeno hladno za ovo doba godine, poručio je Marijan Nikolajev, jedan od Kukala koji ne propušta novogodišnje kupanje.


Temperatura mora ove zime se kretala oko 12 stupnjeva Celzijevih. Vani je pak grijalo sunce.





Opatijski Kukali su odlični promotori turizma, pa je njihova »morska zdravica« ušla i u službeni program »Adventa u Opatiji«. Uzor su im mnogi slični projekti u svijetu, a najbliži je u susjednoj Sloveniji, gdje se u Portorožu primjerice, novogodišnjem skoku u more pridružuje na stotine pobornika zimskog kupanja. Kukali zasad još nisu postigli »masovku«, ali se društvo proširilo, pa su se jučer približili brojci od dvadeset kupača.



– Nije zima. Nije mi prvi puta da otvaram novu kupališnu sezonu. Inače se ljeti kupamo na Slatini. Ovo je zapravo samo nastavak kupališne sezone, kazala je Vida Brozović, jedna od dvije kupačice.


Prvo novogodišnje kupanje opatijskih Kukala okupilo je brojnu publiku. Opatijska šetnica, kao i Slatina bile su teško prohodne, a ugođaj je upotpunio nastup Dina Antonića i njegovog pratećeg sastava koji su popularne pjesme svirali u Portiću.