Nova brošura

Zaviri u vodič za kulinarski doživljaj: Ukoričena gastro ponuda Opatije

Aleksandra Kućel Ilić

»Vodič restoranima i konobama Opatije« na hrvatskom i engleskom jeziku donosi kvalitetan pregled restorana i kavana Opatije, ali i lokalnih autohtonih namirnica i gastromanifestacija



OPATIJA – Vrhunska gastronomska ponuda spada među najznačajnije elemente turističkog proizvoda Opatije i čitave rivijere, čiju je kvalitetu potvrdila i nedavna nagrada na Danima hrvatskog turizma gdje je Opatijska rivijera ponijela titulu najbolje hrvatske destinacije gastronomije i kulture. Kako bi kvalitetno predstavila »kulinarske atrakcije svoga grada«, Turistička zajednica Grada Opatija upravo je objavila brošuru »Vodič restoranima i konobama Opatije« koja je od jučer svim posjetiteljima Opatije dostupna u Turističko-informativnom centru (TIC-u). Luksuzno opremljena dvojezična brošura na 84 stranice donosi detaljan pregled opatijskih ugostiteljskih objekata i kavana predstavljenih vrhunskim fotografijama i zanimljivim tekstovima koji predstavljaju ponudu i ugođaj svakog lokala.


Za svaki restoran navedeni su specijaliteti kuće, kao i ključne informacije poput nagrada i priznanja, radnog vremena, načina plaćanja ili kapaciteta, a uz njih brošura predstavlja i opatijske gastromanifestacije, od Šparuga i vina do Festivala čokolade, kao i autohtone namirnice ovog podneblja poput kvarnerskog škampa, maruna ili šparoga.


– Ovom brošurom htjeli smo istaknuti ključne razloge zbog kojih Opatija spada u sam vrh hrvatske gastronomije – to je pozicija »između mora i gora« zbog čega se na tanjuru spaja »najbolje od oba svijeta« – morske delicije poput kvarnerskog škampa i kvalitetne ribe te plodovi šume kao što su divlje šparoge i gljive, tradicija ugostiteljstva koja se mjeri stoljećima te kreativnost naših chefova koji uspješno unapređuju tu tradiciju sa suvremenim gastronomskim trendovima, stvarajući od autohtonih lokalnih namirnica nenadmašne kreacije na tanjuru. Prvo izdanje brošure tiskano je u 10.000 primjeraka i vjerujemo da će biti jedno od naših najtraženijih izdanja, a svake godine planiramo novo izdanje kako bismo bili ukorak s ponudom. Osim u tiskanom izdanju, svi tekstovi i fotografije bit će dostupni i na našim internetskim stranicama – kazala je direktorica Turističke zajednice Grada Opatija Suzi Petričić.