'Reci DA sportu u Opatiji'

Više od 500 djece na Sportskom danu

Marina Kirigin

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić pozdravio je sudionike / Snimio Sergej DRECHSLER

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić pozdravio je sudionike / Snimio Sergej DRECHSLER

500-tinjak djece, učenika škole, dobilo je priliku informirati se o dobrobiti sporta i rekreacije, upoznati se s lokalnom sportskom zajednicom, udrugama u sportu, udrugama koje promiču rekreaciju, ali i svim udrugama koje na području grada rade s djecom



OPATIJA  Sretan rođendan! – zaorilo se iz 500-tinjak osnovnoškolskih usta u opatijskoj sportskoj dvorani »Marino Cvetković« u kojoj je obilježen 24. rođendan Hrvatskog olimpijskog odbora, odnosno Hrvatski olimpijski dan, u sklopu  programa petog izdanja Opatijskog sportskog dana pod motom »Reci DA sportu u Opatiji«.


U organizaciji Sportskog saveza Grada Opatije, a uz pomoć Društva Naša djeca Opatija, Kluba za športsku rekreaciju Gorovo i opatijske Osnovne škole »Rikard Katalinić Jeretov«, 500-tinjak djece, učenika škole, dobilo je priliku informirati se o dobrobiti sporta i rekreacije, upoznati se s lokalnom sportskom zajednicom, udrugama u sportu, udrugama koje promiču rekreaciju, ali i svim udrugama koje na području grada rade s djecom.


Bila je to i prilika da se odradi kratka vježba pod vodstvom mladih fitness trenera ili samo svjedoči vožnji karting auta, vježbi vatrogasaca, pokretima opatijskih odbojkašica, pogleda nastup reprezentativaca Mađarske u stolnom tenisu koji se u Opatiji pripremaju za nadolazeću smotru Starog kontinenta. Svečanost sporta i rekreacije u dvorani započela je podizanjem olimpijske zastave.




Čast da podigne zastavu uz zvuk olimpijske himne dobio je mladi, perspektivni  karatist Opatije David Milinović, učenik sedmog razreda opatijske škole.


Fernando Kirigin, predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije pozvao je djecu da odlože mobitele, tablete i izaberu aktivnost za sebe, ali i ukažu nonićima i roditeljima da u sportskoj i rekreativnoj ponudi Opatije ima sadržaja i za njihov uzrast.


Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić naglasio je da je izuzetno važno da se ova priredba održava na početku školske godine, kad je pravo vrijeme za uključivanje u neku od aktivnosti.


Na sebi svojstven način, s puno humora, ali i motivacijskih poruka djeci, program u dvorani vodio je iskusni voditelj Joso Krmpotić. Da se uključe u rad udruga, bave sportom, rekreacijom ili samo druže sa svojim vršnjacima, sve prisutne pozvala je i »mala« opatijska gradonačelnica Petra Deranja.