Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 20° 1
25. kolovoza 2019.
Ispis članka: Tri dana Male barke: Fešta u čast maritimnoj baštini i tradiciji - Novi List

NoviList.hr

Tri dana Male barke: Fešta u čast maritimnoj baštini i tradiciji

10. Smotra

4. srpanj 2018 19:58

Napisao: Marina Kirigin

Foto: Sandro Rubinić

MOŠĆENIČKA DRAGA Jubilarno 10. izdanje Smotre i regate tradicijskih barki na jedra Mala barka održat će se od 13. do 15. srpnja u Mošćeničkoj Dragi. Bogat program događanja započet će 13. srpnja u 17 sati prezentacijom maritimne baštine na rivi, izložbom »Sve naše regati« i ribarskom večeri Mala barka. Program će obogatiti sajam eko-etno proizvoda Kvarnera, a posjetitelji će moći razgledati i interpretacijski centar ribarske i pomorske baštine Ekomuzeja Mošćenička Draga - Kuća od mora uz stručno vodstvo.

Svečano otvaranje priredbe zakazano je u 19 sati, a večer će se nastaviti uz radionice na otvorenom, promenadni koncert, revijalno jedrenje na tradicijskim barkama s glazbenom pratnjom i smotrom tradicijskih barki ispred rive sa svjetlosnim efektima i glazbom. Sve će završiti vatrometom u ponoć. Drugog dana manifestacije program će započeti već od 10 sati ujutro. Posjetitelji će u 13 sati moći svjedočiti opremanju tradicijskih plovila pred start regate koji će se dati u 14.30 sati.

U večernjim satima istog dana svečano će se dodijeliti nagrade i priznanja sudionicima regate, a za zabavu će biti zaduženi Duško Jeličić Dule i Bonaca, Tonko Božanić, Pepe kalafot z Komiže. Posljednjeg dana priredbe, 15. srpnja, na rasporedu je navigacijsko jedrenje od Mošćeničke Drage do Brseča i završna ribarska večer uz nastup nekoliko izvođača.