Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Ispis članka: SPORTSKA FEŠTA: Triatlon u subotu - zatvorena cesta na Preluku - Novi List

NoviList.hr

SPORTSKA FEŠTA: Triatlon u subotu - zatvorena cesta na Preluku

Prvenstvo Hrvatske

4. srpanj 2018 16:16

Napisao: Srđan Brajčić

Zbog održavanja natjecanja u triatlonu, ove subote, od 10 do 21 sat, za sav promet bit će zatvoren Preluk, točnije od opatijskog do riječkog zavoja, ali i dio prelučkog akvatorija.

Foto: Marin Aničić

MATULJI/PRELUK - Triatlon klub Matulji ove subote na Preluku organizira prvenstvo Hrvatske u disciplini sprint triatlona za seniore koja je uvrštena u međunarodni »Alps Adriatic Triathlon Cup«. Riječ je o triatlonskom natjecanju, pojašnjavaju iz matuljskog kluba, s dionicama od 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikla i četiri kilometara trčanja.

No triatlonski sprint samo je jedno od triatlonskih natjecanja koja će se održavati u subotu na koje će stići brojni triatlonci. Iz Triatlon kluba Matulji naime najavili su da se organizira i utrka za djecu u aquathlonu, gdje najmlađi uzrasti savladavaju dionicu plivanja od 50 metara i trčanja od 500 metara, odnosno nešto starija djeca imaju 100 metara plivanja i jedan kilometar trčanja. Kadetski uzrast natjecat će se u super sprint triatlonu na kojemu takmičari moraju savladati dionice od 375 metara plivanja, 10 kilometara vožnje biciklom i dva kilometra trčanja.

Zbog održavanja natjecanja u triatlonu, ove subote, od 10 do 21 sat, za sav promet bit će zatvoren Preluk, točnije od opatijskog do riječkog zavoja, ali i dio prelučkog akvatorija.

Inače, Triatlon klub Matulji djeluje kao sportska udruga od 2010. godine i danas broji više od 70 aktivnih članova u podjednakom omjeru djece, mladih i odraslih iz Hrvatske i Slovenije. Prisutan je na svim važnim natjecanjima kao što su Prvenstvo Hrvatske, Balkansko prvenstvo, Alps Adriatic Triathlon Cup, Ironman 70.3 , Ironman 140.6 i IronKids