Opatija 21

REAKCIJA NA KRITIKE Stižu parking bonovi s 30 posto popusta

Srđan Brajčić

Parkirni bon vrijedi za sva opatijska parkirališta / Snimio Marin ANIČIĆ

Parkirni bon vrijedi za sva opatijska parkirališta / Snimio Marin ANIČIĆ

Gradsko vijeće Opatije i gradonačelnik Ivo Dujmić uvažili su mnogobrojne kritike Opatijaca izrečene na nove uvjete parkiranja, pa je brzo odlučeno da će se ići u njihovu izmjenu ali s obzirom da je ta procedura dugačka - iza turističke sezone



OPATIJA Umjesto poboljšanje verzije novih općih uvjeta parkiranja u Opatiji, svi vozači će, kao vatrogasnu mjeru, dobiti parking bon koji od 15. lipnja do 30. rujna mogu kupiti uz popust od 30 posto.


– Važno je naglasiti da parkirni bon vrijedi za sva opatijska parkirališta. Prednost bona nije samo u komoditetu plaćanja usluge, već i u tome što naknada za korištenje usluge plaćanja putem SMS poruke prelazi na Opatiju 21, pojasnio je direktor Opatije 21 Igor Štok koji je kazao da mogućnost besplatnog sata parkiranja koristi više od 2.400 Opatijaca, što je iznad očekivanja.


Kao što je poznato, Gradsko vijeće Opatije i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić uvažili su mnogobrojne kritike Opatijaca izrečene na nove uvjete parkiranja, pa je brzo odlučeno da će se ići u njihovu izmjenu.




No, prema objašnjenju predsjednika Vijeća Roberta Kurelića i gradonačelnika Ive Dujmića, radi se o dugotrajnoj i kompleksnoj proceduri, tako da će izmjena uvjeta parkiranja biti pokrenuta nakon špice turističke sezone, čime će se izbjeći period godišnjih odmora.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ



– Građani traže brza i učinkovita rješenja. S obzirom na to da postoji mogućnost da procedura izmjena općih uvjeta parkiranja u Opatiji uđe u ljetnu sezonu, kad i MUP ima važnijeg posla od toga da proučava naše prijedloge parkiranja, prihvatili smo dobrodošlu sugestiju direktora Opatije 21 o tome da gorući opatijski problem riješimo parkirnim bonom, kazao je Robert Kurelić koji je pojasnio da će se paralelno raditi na izmjenama općih uvjeta parkiranja.


Dakle, uvođenje privremene mjere, to jest parkirnog bona ne znači da se odustalo od izmjene uvjeta parkiranja u Opatiji. Odgođena procedura izmjena, pojašnjeno je, omogućit će i građanima da prepoznaju još neke loše strane nove parkirne politike, što mogu iznijeti ove jesni, tijekom javnog savjetovanja o izmjenama općih uvjeta parkiranja.


Gradonačelnik Dujmić i predsjednik Nadzornog obora Vlado Brnečić Opatije 21  pohvalili su rad uprave društva zbog toga što je unatoč brojnim problemima uspješno implementiran sustav za parkiranje na području grada.


Ivo Dujmić najavio je pak izmjene zakona koje će parkiranje izmjestiti pod komunalnu djelatnost, što znači da će opće uvjete parkiranja određivati komunalna društva, a ne politika. Osim toga, procedura donošenja bit će značajno pojednostavljena.