Živnula Stara dama

Pogledajte tko se sve sjajno zabavljao na sve popularnijoj ljetnoj fešti “RetrOpatija”

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ



Kada se glavna prometnica u Opatiji oslobodi od parkiranih vozila i prometa, te cijeli grad s okolicom i mnogobrojnim turistima izađe na opušteni retro-tulum, znači da je upravo u tijeku najluđa ljetna fešta – RetrOpatija. 


Posebnost i čar ove retro-priče je u tome što se za dolazak na nju i sama publika svojom odjećom i »retro stajlingom« pridružuje ludoj zabavi, pa stoga nestaje granica između »službenih« sudionika programa i onih koji se s puno žara »prebacuju« u neke od najlegendarnijih dekada naše glazbene prošlosti. Također, za RetrOpatiju 2018. se može reći da ju je pratilo daleko više stranih turista nego u prethodnim izdanjima, što znači da je sve više prepoznata i kao zanimljiv turistički proizvod i u budućnosti može sve češće biti i motivom dolaska.



– Definitivno je RetrOpatija u ovom trenutku najljepša i najkvalitetnija manifestacija u ovom gradu na početku ljeta. Opatija je uspjela osmisliti manifestaciju koja postaje sve poznatija i zbilja se radi o značajnom i lijepo osmišljenom događaju i ja od srca dajem sve pohvale Turističkoj zajednici Grada Opatije i svima koji su sudjelovali u njezinoj organizaciji budući da upotpunjuje ne samo turističku ponudu Opatije, već i cijele rivijere, Kvarnera i Hrvatske. To je ono što Opatiji treba, jer ovaj je grad zapravo kolijevka hrvatskog turizma. Ima svoju dušu, svoj šarm i definitivno je RetrOpatija priča koja Opatiji pripada i pozicionira ju i na turističkoj karti što se tiče prepoznatljivih manifestacija. Vjerujem da će u tom smislu Opatija i ubuduće biti tako zanimljiva i dalje nastaviti biti u vrhu hrvatskog turizma – rekao je, nakon što se pridružio RetrOpatiji Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.