Na odmoru s obitelji

PREMIJER LJETUJE KOD NAS Plenković sa sinom prošetao Opatijom i napravio špežu

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Andrej Plenković s obitelji ljetuje u rezidencijalnom objektu Vlade na riječkoj Costabelli



OPATIJA Premijer Andrej Plenković danas ujutro je prošetao Opatijom te spremno pozirao našem fotoreporteru Sergeju Drechsleru.


Nasmiješeni premijer je sa sinom obišao centar grada te otišao u kupovinu u lokalni supermarket Konzuma. Potom je strpljivo čekao svoj red pred blagajnom. I ovog puta moglo ga se vidjeti u opuštenoj ljetnoj kombinaciji, u kratkim hlačicama i šlapicama.


Naime, Andrej Plenković s obitelji ljetuje u rezidencijalnom objektu Vlade na riječkoj Costabelli.


Foto Sergej Drechsler


Foto Sergej Drechsler





Premijer Plenković, baš kao i njegovi prethodnici, imat će svu moguću privatnost jer je vila na Costabelli, koja je u vlasništvu MUP-a,  potpuno izolirana i ograđena visokom ogradom sa svih strana, a pogledima je nedostupna i zbog guste šume kojom je okružena.


Naravno, na ključnim punktovima nalaze se i stražarske kućice preko kojih policija dodatno brine za sigurnost i mir gostiju.


Prema podacima iz registra državne imovine, ovaj rezidencijalni kompleks na Opatijskoj cesti 3, prostire se na nešto više od 5.600 četvornih metara, ima dvije kuće i dvorište, a prema nekim ranijim medijskim objavama vila raspolaže i bazenom.


Vila na Costabelli popularna je među državnim vrhom zadnjih godina. Rado ju je koristio i Zoran Milanović, dok je bivši premijer Tihomir Orešković izazvao zgražanje kad su postali poznati ogromni računi za dostavu hrane iz petozvjezdanih opatijskih hotela. Za razliku od Oreškovića, Plenković sam odlazi u kupovinu.


Državna rezidencija na Costabelli u javnosti je poznata i kao Vila Capone, po šefu jedne od najvećih čikaških mafijaških obitelji, Alu Caponeu, koji je tu kuću navodno izgradio za svoju majku početkom 20-tih godina prošlog stoljeća.


Andrej Plenković,


Andrej Plenković,


Andrej Plenković, Opatija


Andrej Plenković, Opatija