ADVENT UZ MORE

Opatija je top destinacija, Advent odmah iza Zagreba

Aleksandra Kućel Ilić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

Ipak, nisu sve čari adventskih dana i večeri još gotove, budući da klizalište i Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici u Opatiji ostaju otvoreni sve do 13. siječnja, dok traju zimski školski praznici



OPATIJA Najljepši Advent uz more, onaj opatijski, je zaključen, a njegovi organizatori iz Turističke zajednice Grada Opatije vrlo su zadovoljni zbog svega što je ovogodišnja božićno-novogodišnja priča ponudila gostima i uslijed čega je Opatija ostvarila izniman rezultat – prema podacima Ministarstva turizma, po broju noćenja bila je odmah iza Zagreba, a ispred Dubrovnika, Poreča i Rovinja. Stoga opatijski turistički djelatnici s optimizmom ulaze u 2019. godinu. Adventski program ispred Šporera završen je druženjem s Orašarom i vilenjacima i večernjom zabavom uz Jabe Acoustic. Odaslale su se i zadnje »adventske kartuline z Opatije«, putem blagdanskog poštanskog ureda, nastale u prekrasno dekoriranom Šporeru u suradnji s Foto Luigijem. No, Advent u Opatiji »produžit« će Ledena čarolija, pa će sve do 13. siječnja Opatijci i posjetitelji grada moći klizati na Ljetnoj pozornici i uživati u adventskoj ponudi prigodnih kućica kraj klizališta.


Veliko pospremanje


A činjenica da su blagdanski dani za mnoge »najljepšeg razdoblja u godini« završili, izazvala je, kao i uvijek kada je u tijeku pospremanje dekoracije, puno posla. Ugođaj je tako  ujutro ispred Umjetničkog paviljona Jurja Šporera bio radni, pa su se tako pažljivo zamatali mnogima dragi Orašari, skidale su se girlande i lampice… Nakon velikog slavlja i blagdanske raskoši, na red je došlo veliko pospremanje. Jedna je priča zaključena, no neće biti puno vremena za odmor, budući da su sada maškare pred vratima i 17. siječnja započinje »peto godišnje doba« na Opatijskoj rivijeri.


– Zadovoljni smo, a kada zavirimo u podatke o svemu što se događalo tijekom upravo zaključene manifestacije »Najljepši Advent uz more«, treba reći da su se održala čak 103 programa – rekla je Daniela Grlaš, projektna menadžerica u Turističkoj zajednici Grada Opatije.Direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić vrlo je zadovoljna postignutim rezultatima te je najavila da će se uspješan turistički proizvod i dalje razvijati.

Radilo 30 hotela


– Zahvaljujemo svim našim gostima i posjetiteljima što su odabrali Opatiju i Najljepši Advent uz more za božićno-novodišnje blagdane. Razveselila nas je vijest što se Opatija smjestila na visoko 2. mjesto top destinacija u Hrvatskoj, odmah iza Zagreba, iako se radilo o vrlo jakoj konkurenciji poznatih adventskih odredišta čiji smještajni kapaciteti premašuju opatijske za 2, odnosno 3 puta. Rezultat je ovo velikog truda i rada, od promocije na domaćem i inozemnim tržištima do bogatog programa događanja koji je privukao posjetitelje svih dobnih skupina. Uz vrhunski smještaj naših 30 hotela koji su u ovom razdoblju otvorili svoja vrata, sve posjećeniji privatni smještaj te poznatu gastronomsku ponudu, adventska događanja dio kojih je bio i Festival čokolade, potvrdili su da Opatija ima još jedan uspješan turistički proizvod, koji ćemo nastojati i dalje razvijati – rekla je Suzi Petričić.


Opširnije u tiskanom izdanju