Obitelj Stanger ostvarila san

NOVI TURISTIČKI KVADRATI Boutique hotel ‘Acacia’ obogatio ponudu Lovrana

Marina Kirigin

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Vlasnici hotela Igor Stanger i njegova supruga Lidija Pisačić Stanger u novo zdanje uložili su oko 6 milijuna kuna te na mjestu bivšeg restorana »Štanger« izgradili lijepi objekt koji raspolaže s restoranom, wellnessom, fitness centrom i bazenom koji se još uređuje, te šest pametnih soba



LOVRAN Opatijska rivijera bogatija je za novi boutique hotel. Nakon izgradnje »Navisa« na prelučkim grotama, novi je hotelski kapacitet izgrađen na jednako atraktivnoj lokaciji na izlazu iz Lovrana prema Medveji, također u blizini mora.


Obnova i izgradnja objekta, novog  boutique hotela imena »Acacia« predstavlja novu investiciju za  nastavak dugogodišnje obiteljske tradicije.



Vlasnici hotela Igor Stanger i njegova supruga Lidija Pisačić Stanger u novo zdanje uložili su oko 6 milijuna kuna te na mjestu bivšeg restorana »Štanger« izgradili lijepi objekt koji raspolaže s restoranom, wellnessom, fitness centrom i bazenom koji se još uređuje, te trenutačno šest komfornih pametnih soba.



Ideja seže u prošlost




– Ova naša investicija nije do kraja dovršena. Predstoje još neki manji radovi koje planiramo završiti do jeseni. Uglavnom, do tada ćemo u funkciju staviti još tri pametne sobe, ali i do kraja završiti prostor wellnessa. Naravno, dobili smo i koncesijsko odobrenje na pet godina za obližnju plažicu ispod hotela, pa je namjera također i na tom prostoru osigurati adekvatnu turističku ponudu – najam ležaljki i suncobrana, ali i ugostiteljsku uslugu – govori Stanger koji je pred desetak dana otvorio novi hotel, a kojeg su već posjetili Argentinci, Finci, Šveđani, Litvanci…



– Prvi dojmovi gostiju su izuzetno dobri. Na booking.comu za sada imamo vrlo visoku 9,9 ocjenu, odnosno trenutačno smo najbolje ocijenjeni hotel u Hrvatskoj – rekao je Stanger koji je hotel izgradio na mjestu nekadašnjeg kafića, a onda restorana »Štanger«, koje je vodio od 1989. godine.


– Ideja o izgradnji seže daleko u prošlost. Nona se privatnim iznajmljivanjem počela baviti 1952. godine. Potom su se istim poslom nastavili baviti moji roditelji, a onda i brat i ja. Danas se već djeca moga brata uhodavaju i polako preuzimaju posao – kazao je Stanger.



Teško do EU novca


Od ideje do realizacije i izgradnje boutique hotela prošlo je dugo vremensko razdoblje. Bilo je puno problema s papirologijom. Obitelj Stanger prijavila je projekt na EU fondove međutim uspostavilo se, kaže Stanger, da je to izrazito dug i previše kompliciran postupak i navodi kako tome u prilog govori i činjenica da niti jedan objekt u PGŽ-u takvu vrstu potpore nije uspio osigurati iz fonda u kojem je predviđena pomoć u iznosu 30 do 40 milijuna eura.



Novi hotel s prostranim, pametnim sobama ima zimski koncept. Osmišljen je na način da prije svega pruža komoditet, vrhunsku uslugu, te autohtonu domaću kuhinju sa sezonskim namirnicama. Stanger kaže kako zime na Opatijskoj rivijeri imaju potencijala i kako vjeruje da će se to kroz ovu priču i dokazati.


– Planova za budućnost ima još. Moja je namjera ovaj objekt proširiti, odnosno dograditi ga do kapaciteta od 24 sobe – zaključuje Stanger.