Slavio

Miloš Dekleva pobjednik Fešte od kobasic u Permanima

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić



PERMANI Fešta od kobasic održana na blagdan Sveta tri kralja navečer u restoranu Stara pošta u Permanima, okupila je brojne ljubitelje ovog domaćeg specijaliteta, te dvadesetak natjecatelja koji su konkurirali na izboru za naj-kobasicu.


Nakon degustacije i ocjenjivanja, žiri u kojem su bili sami natjecatelji, odlučio je da je pobjednik ovog tradicionalnog natjecanja Miloš Dekleva. Drugo mjesto je zauzeo Hrvoje Devčić, a treće Zoran Tancabel, pa se može zaključiti da su u pripremi najukusnijih domaćih kobasica, muškarci najbolji majstori. Kaže se da se za dobru kobasicu trebaju utrošiti tri glavna sastojka – papar, sol i svinjsko meso, no očito je da osim samog omjera potrebnih namirnica, ulogu igraju i neke »male tajne«, koje se prenose s koljena na koljeno.


A kobasice i kiseli kupus najbolje pašu kada su vani velike hladnoće, baš kao što je to ove godine slučaj u siječnju, pa je i fešta od kobasic u Permanima ove godine pogodila »u sridu«.