Donatorski ručak

Kristijan Kozmić kuhao za korisnike Crvenog križa

Aleksandra Kućel Ilić

Sudionici donatorskog ručka u Crvenom križu

Sudionici donatorskog ručka u Crvenom križu

Donator ručka bio je Lions club Opatija čiji plemeniti humanitarci jednom mjesečno – drugog utorka – sugrađane časte ručkom u Crvenom križu. Inicijativu za ovu humanitarnu akciju pokrenuo je mladi opatijski ugostitelj Kristian Brko organiziranjem prvog Donatorskog ručka u studenome 2017. godine



OPATIJA U Gradskom društvu Crvenog križa Opatija održan je 3. ovogodišnji Donatorski ručak za korisnike usluga GDCK-a Opatija. Kristijan Kozmić, chef kuharstva i volonter Crvenog križa, pripremio je ukusan obrok za 21 korisnika koji su se odazvali pozivu.


Donator ručka bio je Lions club Opatija čiji plemeniti humanitarci jednom mjesečno – drugog utorka – sugrađane časte ručkom u Crvenom križu. Inicijativu za ovu humanitarnu akciju pokrenuo je mladi opatijski ugostitelj Kristian Brko organiziranjem prvog Donatorskog ručka u studenome 2017. godine.


Njegova plemenita inicijativa kao lijepa humanitarna priča potakla je i druge donatore da na ovaj način iskažu svoju humanitarnu orijentaciju pa su se do sada u doniranju ručka pridružili Malteški red Hrvatske i obrtnici Liburnije preko svog udruženja.




– U ovom mjesecu blizu smo ostvarenja inicijalne želje Kristiana Brke da se Donatorski ručak održava na tjednoj bazi: u utorak, 5. ožujka, Donatorski ručak je organizirao Kristian Brko, a nakon ručka održanog prošli utorak u organizaciji Lions cluba Opatija, najavljeni su i Donatorski ručkovi za sljedeća dva utorka, pa će tako 19. ožujka kuhati i ručak donirati Forum žena SDP-a, a ovaj humanitarni donatorski mjesec zaokružit će humanitarna organizacija Rotary club Opatija koji će Donatorski ručak prirediti 26. ožujka. GDCK Opatija zahvaljuje svim dosadašnjim donatorima na inicijativi i realizaciji ove vrijedne humanitarne akcije te poziva dosadašnje i nove korisnike da se prijavljuju za Donatorski ručak koji u ugodnom ambijentu kuhinje Crvenog križa i uz donatore i vrijedne volontere Crvenog križa ručak čine prigodom za druženje i upoznavanje – poručila je ravnateljica GDCK-a Opatija Đana Pahor.