Kazalište Komedija

JESUS CHRIST SUPERSTAR ‘Ljeto na Ljetnoj 2019.’ donosi broadwayski spektakl u Opatiju

P. N.

Foto Novković

Foto Novković

Iz Festivala Opatija s ponosom najavljuju da će 27. lipnja ovogodišnje izdanje manifestacije „Ljeto na Ljetnoj“ biti obogaćeno još jednim senzacionalnim programom - gostovanjem mjuzikla „Jesus Christ Superstar“ u izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija u suradnji s „The Really Useful Group Ltd.“

Iz Festivala Opatija s ponosom najavljuju da će 27. lipnja ovogodišnje izdanje manifestacije „Ljeto na Ljetnoj“ biti obogaćeno još jednim senzacionalnim programom – gostovanjem mjuzikla „Jesus Christ Superstar“ u izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija u suradnji s „The Really Useful Group Ltd.“ Suvremeni Broadway ili londonski West End ne bi bili to što jesu bez skladatelja Andrewa Lloyda Webbera (“Evita”, “Mačke”, “Fantom u operi”, “Bulevar sumraka”) i tekstopisca Tima Ricea (“Evita”, “Šah”, Disneyevi “Ljepotica i zvijer” i “Kralj lavova”…).

Njihov “Jesus Christ Superstar” jedno je od najuspješnijih i najkvalitetnijih suvremenih glazbeno-scenskih djela, koje je dosad prikazano u više od dvadeset zemalja svijeta i vidjelo ga je više od pet milijuna ljudi.


„Jesus Christ Superstar“ govori o posljednjih sedam dana život Isusa iz Nazareta iz perspektive Jude a zbog kontroverznog dovođenja u pitanje Isusova božanskog podrijetla i pokušaja rehabilitacije Judine izdaje istovremeno je podijelio vjerske skupine i osvojio Broadway i West End.


Rock-opera „Jesus Christ Superstar“ u režiji Damira Lončara i pod dirigentskom palicom Dinka Appelta premijerno je izvedena 23. ožujka 2019. u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija, a publika i kritika slažu se da će ova raskošna produkcija broadwayskog klasika zasigurno postati novi hit domaće kazališne scene.


Mjuzikl se izvodi na engleskom jeziku, bez prijevoda, pa će u njemu imati prilike podjednako uživati domaća i inozemna publika.Ulaznice po cijeni od 200,00 i 180,00 kuna kreću u prodaju u petak, 5. travnja 2019. u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici, online na www.mojekarte.hr i ostalim prodajnim mjestima sustava Mojekarte.hr.