Opatijska manifestacija

Izložba kamelija otvorena u Šporeru; u nedjelju proglašenje najljepših cvjetova

Andrea Bralić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Ova manifestacija, u organizaciji Udruge ljubitelja kamelija, započela je uz predstavljanje fotografija nominiranih cvjetova i grmova, te živih cvjetova koje ocjenjuju posjetitelji, a u »Šporeru« su predstavljeni i radovi učenika OŠ »R.K. Jeretov« Opatija na temu kamelija



OPATIJA  U Umjetničkom paviljnu »Juraj Šporer« otvorena je 11. izložba kamelija koja će završiti u nedjelju izborom najljepšeg cvijeta.


Ova manifestacija, u organizaciji Udruge ljubitelja kamelija, započela je uz predstavljanje fotografija nominiranih cvjetova i grmova, te živih cvjetova koje ocjenjuju posjetitelji, a u »Šporeru« su predstavljeni i radovi učenika OŠ »R.K. Jeretov« Opatija na temu kamelija.


Izložba kamelija, snimio Marin ANIČIĆ


Izložba kamelija, snimio Marin ANIČIĆ





Uz pjesmu klape »Kamelija« posjetitelji su mogli pogledati i izložbu botaničara i slikara Denisa Clavreula iz Francuske, a upriličina je prodaja suvenira i slastica na temu ovih krasnih cvjetova uz zeleni čaj.Izložba je otvorena i u subotu od 10 do 19 sati kada će posjetitelji moći i kupiti sadnice uzgajivača, te čajeve i domaće proizvode od kamelija i suvenire. Točno u podne, koncert će održati umjetnik harmonike dr. Mihalj Ivković.


Zadnjeg dana, u nedjelju, održat će se sadnja kamelija u parku kod hotela »Imperijal« u 10 sati, a potom će se kod Vile Angioline donatori, koji su darovali svoje sadnice, upisivati u zlatnu knjigu.


Nastup učenika Glazbene škole »Mirković« planiran je u 12,30, a glasanje za naj kameliju završava u 14 sati dok će se proglašenje najljepših cvjetova i najboljih učeničkih radova održati u »Šporeru« u 18 sati čime ujedno završava 11. izložba kamelija.


Izložba kamelija, snimio Marin ANIČIĆ


Izložba kamelija, snimio Marin ANIČIĆ