Rođendan

Dječji vrtić Matulji do kraja godine ima izložbu i promociju CD-a

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Danas u »Poneštrici« otvorenje izložbe fotografija vrtića, odgajatelja i djece od 1954. godine do danas, a 18. prosinca u Školskoj sportskoj dvorani svečanost »Vrtić u srcu«



MATULJI U jubilarnoj godini postojanja Dječji vrtić Matulji na još će dva načina obilježiti svoj rođendan. Već danas otvorit će izložbu fotografija u matuljskoj »Poneštrici«, gdje će biti izložene fotografije vrtića, odgajatelja i djece od 1954. godine do danas, a 18. prosinca u 18.30 sati u Školskoj sportskoj dvorani u Matuljima održat će se svečanost »Vrtić u srcu«, na kojoj ćemo promovirati CD istog naziva na kojem se nalaze skladbe matuljske odgojiteljice Marize Kralj koje su nastale tijekom njezinog rada u vrtiću – najavila je ravnateljica matuljskog vrtića Jelena Stepić posljednje ovogodišnje rođendansko događanje.


Dječji vrtić Matulji jubilarnu godinu obilježio je čitavim nizom događanja, priredbi i aktivnosti. DV Matulji u ovoj godini, naime, obilježava 40 godina rada vrtića u novootvorenoj zgradi u Matuljima, 45 godina rada područnih vrtića u Rukavcu, Munama, Brgudu i Brešcima te 50 godina rada vrtića u Jušićima i Rupi-Lipi. U čast tim značajnim obljetnicama početkom godine održana je izložba fotografija s fotozapisima iz maškaranih povorki, a DV Matulji u slavljeničkoj godini bio je domaćin i 17. Olimpijskog festivala dječjih vrtića PGŽ-a. Održana je i tradicionalna manifestacija 4. Mići domaći festival na kojoj su djeca predškolskog uzrasta iz Hrvatske i Slovenije pokazala kako se od malih nogu čuva kulturna baština kraja, a rođendan je proslavljen »Vrtićkim vremeplovom« u Amfiteatru u Matuljima.


– Tijekom svih ovih godina bilo je puno događanja u vrtiću, lijepih i manje lijepih, ali u svojim sjećanjima čuvamo samo one lijepe uspomene i sjećanja na ljude koji su tijekom svih ovih godina radili u vrtići i ugradili dio sebe u stvaranje prepoznatljive ustanove. Od osamostaljenja ustanove, uz potporu osnivača Općine Matulji radimo na obnovi svih naših objekata tako da se svake godine nešto ruši, gradi, obnavlja. Naša je misija graditi vrtić kao dječju kuću u kojoj će svako dijete pronaći svoje mjesto.




Kroz provedbu različitih programa utemeljenih na humanističko-razvojnom pristupu poticati razvoj svakog djeteta u skladu s njegovim mogućnostima i potrebama. Svojim djelovanjem pružiti podršku obitelji i pridonijeti razvoju društvene zajednice. A naša vizija je da vrtić bude mjesto zajedničkog učenja u kojem se poštuje različitost te potiče rast i razvoj svakog pojedinca – zaključila je Jelena Stepić.