Advent u Opatiji

“Božićna bajka”: Djeca na Učki dočekala Djeda Mraza

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



UČKA Treći vikend Adventa u Opatiji imao je svoju uvertiru danas, kada je u čarobnom ambijentu, visoko u zaleđu »stare dame« već od ranih poslijepodnevnih sati sve bilo u znaku predstojećih blagdana i primicanja trenutka kada će djecu razveseliti »dobar čovjek s bijelom bradom«.


Mališani koji žive na Učki, djeca iz vrtića u Lupoglavu i podmladak Športsko-ribolovnog društva Zubatac iz Lovrana, te polaznici Girotonda Glazbene škole Mirković, okupili su se na prijevoju Poklon na Učki na otvorenju devete po redu »Božićne bajke« – jedinstvenog druženja s Djedom Mrazom u bajkovitom ugođaju u organizaciji Javne ustanove Park prirode Učka. Uzbuđenje i predbožićna pozitiva obuzeli su ne samo najmlađe, već i odrasle koji su došli na otvorenje šumske »bajke« na oko tisuću metara nadmorske visine.


Djeci najdraži djedica i ove je godine došao u pratnji vilenjaka i spreman poslušati sve želje mališana, no dok se danas radilo o organiziranom druženju za uži krug djece, od petka u 16 sati pa tijekom cijeloga vikenda »Božićna bajka« je otvorena uz slobodan ulaz za sve koji žele doći. U subotu i nedjelju je »radno vrijeme« Djeda Mraza na Učki od 13 do 19 sati.


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin