495. Krčki sajam

Završila Lovrečeva: U trodnevnom šušuru uživali i Krčani i njihovi gosti

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić



KRK – Što zbog toga što je kolovoz mjesec u kojem sve otočne turističke destinacije pucaju po šavovima od brojnosti svojih posjetitelja, što zbog toga što je i ove godine program Krčkog sajma bio ispunjen brojnim događanjima, u Krku proteklih dana nije manjkalo gužve i šušura, kako onog dnevnog, tako i noćnog.


Stoga je i 495. izdanje te gradske manifestacije koja se, kažu zapisi, na dane svetoga Lovre (jednog od dvojice krčkih nebeskih zaštitnika) neprekidno održava od 16. stoljeća, sadržajnošću programa i brojnošću posjetitelja koji su preplavili gradske ulice, trgove i rivu, opravdalo epitet najveće i najposjećenije bodulske fešte.


Program je, kako to često vole reći lokalni turistički djelatnici, i ovog puta bio posvećen promoviranju Krka kao grada povijesti i kulture, ali i predstavljanju ponude lokalnih proizvođača ića, pića, suvenira, uporabnih i dekorativnih, odnosno suvenirskih proizvoda, jednako kao i aktivnosti i dosega članica i članova domaćih udruženja, foklornih društava i kulturnih udruga koje su sve redom dobile prigodu predstviti se na nekoj od brojnih krčkih pozornica.




Od jutra do noći »u pogonu« su bili i brojni štandovi lokalnih i gostujućih OPG-ovaca i obrtnika pristiglih na Krčki sajam iz cijele Hrvatske.


Bio je tu i niz radionica s naglaskom na tradiciji, noću su na rivi goste zabavljala udarna imena domaće estrade, a sve je zaključio impresivan vatromet