Novi vlasnik

Velika grupacija učvrstila poziciju: Valamar i službeno preuzeo Hotele Baška

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Valamar Riviera ima hotel Koralj te kampove Ježevac, Krk i Škrila, a sad su tu i bašćanski hoteli Corinthia, Zvonimir, Atrium i Adria, kampovi Zablaće i Bunculuka, što je ukupno oko 10.000 postelja 



BAŠKA –  Hoteli Baška, donedavno jedna od poznatijih i uspješnijih hotelskih tvrtki na otoku Krku, od prvog dana travnja više ne postoje, barem ne kao samostalna hotelska tvrtka. Valamar Riviera d.d. – najveća hrvatska turistička kompanija i formalno je pred samo koji dan zaključila proces pripajanja tvrtke Hoteli Baška u svoje okrilje.


Bašćansku tvrtku koja je s prvim danom travnja zapravo izgubila svoju »pravnu osobnost« Valamar je još u lipnju 2015. preuzeo za 24,1 milijun eura. – Ovim činom Valamar Riviera je u samo devet mjeseci uspješno integrirala svoju prvu veliku akviziciju na Jadranu, preneseno nam je jučer iz službe odnosa s javnošću te velike hotelske grupacije.


Deset tisuća postelja


Valamar Riviera je u destinaciji Krk već dulje vrijeme snažno prisutna, i to u gradu Krku sa svojim hotelom Valamar Koralj te kampovima Ježevac, Krk i Škrila (u Staroj Baški), a sad formalno i u Baški gdje djeluje kroz svoje »nove« hotele – Corinthia, Zvonimir, Atrium i Adria, kao i kampove Zablaće te Bunculuka.




Na spomenutom kvarnerskom otoku Valamar sad učvršćuje svoju apsolutnu lidersku poziciju, što najbolje potvrđuje podatak da ta tvrtka odsad i formalno upravlja smještajnim kapacitetom tek neznatno manjim od 10 tisuća postelja!  U prošloj godini ta je turistička tvrtka samo na otoku Krku ostvarila ukupan prihod od oko 187 milijuna kuna, uključujući i cjelogodišnje poslovne prihode u Valamar netom integriranim Hotelima Baška.  


Petozvjezdani kamp


Jedna od najvećih turističkih investicija na otoku Krku, doznajemo od predstavnika Valamara, ove se godine odnosi na Valamarov kamp »Krk« koji će nakon četverogodišnjeg ciklusa ulaganja ukupno vrijednog 68 milijuna kuna već za koji tjedan postati prvim kampom s pet zvjezdica u Hrvatskoj.


Taj će kamp od ove godine gostima nuditi nove inovativno dizajnirane smještajne kapacitete, zabavne sadržaje i ostale atrakcije, uključujući i nekoliko bazena koji će goste spremno dočekati početkom nadolazeće turističke sezone.


Osim repozicioniranja spomenutog krčkog kampa, u 2016. godini u destinaciji Krk realiziraju se i nešto manja ulaganja u kampove Ježevac i Škrila. Investicije u Škrilu podići će kategorizaciju tog kampa na razinu 3 zvjezdice, dok će četverozvjezdani Ježevac dobiti nove mobilne kućice i druge kvalitetne sadržaje.