Vibra RFF-a

Otvoren filmski festival u Rabu

Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak



RAB – Projekcijom francuskog filma Jadnici u Ljetnom kinu otvoren je prvi Rab Film Festival – festival istraživačkog filma, nova ljetna festivalska priča koja ujedinjuje film, glazbu, gastronomiju i edukaciju. Film otvaranja predstavili su redatelj i glavni glumac Ladj Ly i Djebril Zonga.


Publiku je pozdravio direktor RAFF-a Robert Tomić Zuber, koji je zahvalio suradnicima, pokroviteljima i partnerima i prijateljima festivala. Rab Film Festival službeno je otvorio gradonačelnik Nikola Grgurić istaknuvši da ovo nije samo dobrodošlica, nego svojevrstan povratak festivala kući s obzirom na kinoprikazivačku tradiciju dugu 106 godina.


Grgurić RAFF-u predviđa svijetlu budućnost s obzirom na sjajnu atmosferu i dobru festivalsku »vibru«. Nakon projekcije uslijedio je koncert Zdenke Kovačiček i Greehnouse Blues Banda kojim je otvoren glazbeni program RAFF BEAT.




U idućih nekoliko dana posjetitelje očekuje 13 filmskih projekcija i pet koncerata, a posebno atraktivan bit će i program zatvaranja 27. kolovoza u »morskom kinu« RAFF SEAPLEX KAICH u koje će posjetitelji moći uploviti na barci, jahti ili kaiću.