Posljedice nevremena

OLUJNI UDARI: Bura na Rabu bacila automobil u more. Vatrogasci pozvali ljude da ostanu kod kuće

Hrvoje Hodak

Foto Radio Rab

Foto Radio Rab

Na sreću u automobilu tijekom slijetanja u more nije bilo nikoga.



Kako doznajemo od zapovjednika vatrogasne postrojbe DVD-a Rab Milivoja Ličine, u ponedjeljak 13. svibnja, nešto iza 6 sati ujutro, vatrogasci DVD-a Rab uzbunjeni su dojavom o slijetanju vozila u more u luci Rab.


U koordiniranoj akciji s komunalnim društvom Lopar Vrutak i obrtom Slavka Perkića Mečke za ronilačke i zidarske radove, vozilo koje je najvjerojatnije bura „otpuhala“ s parkirališta u more, izvučeno je na obalu. Na sreću u automobilu tijekom slijetanja u more nije bilo nikoga.


U drugoj akciji, koja se odvijala istovremeno s vađenjem vozila, rapski su vatrogasci sudjelovali i u vađenju potonulog plovila također u luci Rab, a nešto kasnije bili su i na sanaciji srušenog stabla na dalekovod u zaseoku Perići. Na intervencijama nije bilo ozlijeđenih osoba niti onečišćenja okoliša, a pričinjena je znatna materijalna šteta.




Apel rapskih vatrogasaca – Ako možete, ostanite u svojim domovima dok bura ne izgubi na snazi!


– S obzirom da smo čitavo vrijeme u dosluhu s rapskim vatrogascima koji danas sele s intervencije na intervenciju, upućujemo vam i njihov apel da tijekom večeri i sve dok bura ne izgubi na intenzitetu ne izlazite iz svojih kuća i stanova ukoliko ne morate.


Naime, sve je više razlomljenih dijelova krovova, crijepova i lima koji lete zrakom nošeni burom, pa bi bilo dobro preventivno ostati u sigurnosti svojih domova i pričekati da ovi najjači naleti bure prođu.










Fotografije – Radio Rab