Literarni natječaj

Na Krku traže najbolji učenički rad na temu Frankopana

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trinajstić

Ovog puta tema je 900 godina krčkih knezova, a otočni školarci mogu prijavljivati prozne radove, ali i lirske pjesme, po mogućnosti na nekom od krčkih dijalektalnih govora. Radovi se dostavljaju do ponoći 30. studenoga 2018.



KRK U sklopu projekta »Utoplimo krčku zimu« koji, s ciljem obogaćivanja zimske kulturne i društvene svakodnevice otočana već godinama uspješno organiziraju predstavnici Multimedijalne udruge »Krčka beseda« i nezavisnog internetskog portala »otok-krk.org«, ovih je dana iznova raspisan jesenski literarni natječaj za najbolji učenički sastavak, ovoga puta na temu 900 godina krčkih knezova Frankopana.


Sad već tradicionalni, osmu godinu zaredom upriličeni literarani natječaj, prenosi nam u ime organizatora Milovan Kirinčić, nema zadanu formu, što drugim riječima znači da otočni školarci imaju slobodu prijavljivati svoje prozne radove, ali i lirske pjesme. Iako nije uvjet, poželjno je da prijavljeni radovi budu napisani na nekom od dijalektalnih govora otoka Krka, a u natječaj se mogu uključiti svi učenici osnovnih i srednjih škola s područja otoka Krka.


Literarni rad mora biti potpisan punim imenom i prezimenom učenika, adresom, razredom i školom koju autor pohađa te brojem kontakt-telefona. Radovi se dostavljaju kao word dokument (.doc ili .docx) poslan na e-mail adresu: [email protected] zaključno do ponoći 30. studenoga 2018., ističu predstavnici organizatora ovog sad već tradicionalnog, a od mladih otočnih spisateljica i spisatelja redom i dobro prihvaćenog projekta. Ove godine najbolje radove izabrat će žiri u čijem su sastavu otočne književnice Elfrida Mahulja i Neda Milenkovski te prof. Marija Ban.




Kao i uvijek dosad, spomenute će otočanke izabrati najbolji učenički uradak u kategorijama osnovaca i srednjoškolaca, a autori će biti nagrađeni plaketom, prigodnom knjigom, CD-om »Autorska čakavska poezija otoka Krka« i godišnjom pretplatom, odnosno članskom iskaznicom Gradske knjižnice Krk u idućoj godini. Nagrade će, zaključio je Kirinčić, biti uručene 21. ožujka 2019., na Svjetski dan pjesništva, s tim da će najbolji radovi biti objavljeni i na portalu otok-krk.org.